McAvoy az X-Menek, Franco a majmok között

James McAvoy (Vágy és vezeklés) is csatlakozott az X-Men-előzményfilm, az X-Men: First Class csapatához, míg James Franco (Pókember 1., 2. és 3.) egy másik előzménymozi, az új A majmok bolygója-darab szereplői gárdáját erősíti.
A skót McAvoy, Az utolsó skót király, a Vágy és vezeklés és a Wanted sztárja a korábbi X-Men-filmekben Patrick Stewart alakította Charles Xavier professzor fiatalkori énjét fogja megformálni. Mint arról korábban beszámoltunk, az X-Men: First Class ugyanis arról szól majd, hogyan töltötték a mutáns szuperhősök ifjúkorukat Xavier professzor diákjaiként – így a professzort és nagy ellenfelét, Erik Lensherrt, a későbbi Magnetót is jóval fiatabb kiadásban ismerhetik meg a nézőt. Arról még nincs hír, ki alakítja majd a filmben Magnetót (akinek időskori verzióját a korábbi X-Men-darabokban Ian McKellen hozta). 
 
A First Class már a második X-Men-eredettörténet lesz, ami a mozikba kerül; a múlt évben bemutatott X-Men kezdetek: Farkas a Hugh Jackman játszotta figura őstörténetét mesélte el. Mint arról korábban szintén írtunk már, készülőben van a Farkas-mozi folytatása, az X-Men Origins: Wolverine 2. is – méghozzá az első két X-Men-film, Bryan Singer rendezésében. Az X-Men: First Classt pedig Matthew Vaughn (Torta, Csillagpor, HA/VER) rendezi; a forgatás a hírek szerint ezen a nyáron kezdődik Londonban, a kész filmet pedig a Hollywood Reporter értesülései szerint 2011. júniusában (egészen pontosan 3-án) mutatják be. 
 
Egy másik előzményfilmnek, A majmok bolygója-franchise legújabb, szintén most készülő darabjának is bővült a napokban a szereplőgárdája. A csapathoz a Pókember-filmek, a Milk és az Ananász expressz sztárja, James Franco csatlakozott, aki azonban nem majomként, hanem fiatal tudósként fog domborítani. A korábbi címváltozat (Planet of the Apes: Caesar) helyett a mozi a Daily Variety szerint a Rise of the Apes címet viseli, napjaink San Franciscójában játszódik és az eredetileg tervezettnél korábban, már a jövő nyáron, 2011. június 24-én bemutatják az Egyesült Államokban.
 
 
wenn
2010.05.29
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Filmek a TV-ben
20:25
Horrorra akadva 3.
amerikai vígjáték, 2003
20:30
Közelebb
amerikai filmdráma, 2004
21:00
Városi vadász
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1992
21:00
Sakáltanya
amerikai romantikus vígjáték, 2000
21:00
Amerikai mesterlövész
amerikai film, 2014
Magic Sword: idahoi synthwave a Dürer Kertben ma este. @magicswordmusic @a38ship @durer_kert #synthwave #magicswordmusic #magicsword #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.