Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (31)
Mikor Sandy, a dögös kertvárosi anyuka rádöbben, hogy férje megcsalta, két gyermekével azonnal beköltözik a városba (méghozzá „A” Városba, New Yorkba), és rohamtempóban gyors felépülésbe kezd.
Remek állást, megfelelő lakást talál és „már csak egy szexnyire van a boldogságtól”, amikor vonzódni kezd a gyerekek mellé kerített rendhagyó, hímnemű bébiszitterhez. A diplomás létére egy kávézóban gályázó, mellékállásként pedig „emberi bokszzsákként” egy nősegítő központban is besegítő Aramet szintén kihasználták és összetörték a szívét – csakhogy reménytelenül fiatal a negyvenes Sandyhez képest.
 
A családi tematika és a főhősnő személye ellenére az Újrakezdőknek rögtön a harmadik percében egy WTF-szituációval szembesülünk, és a film a későbbiekben sem veszíti el humorérzékét: a szokásos körökön túl van itt például hajléktalannal vívott pisilőverseny, egy szó szerint gázos randi, és támad a „veszélyes” mutogatós is. Bart Freundlich (Nem vagyunk már ugyanazok, Kaliforgia) romkomja azonban természetesen nem ilyen alpári; láthatunk benne szép számmal finomabbra hangolt, érzelmes pillanatokat is, ezenkívül izgalmas párbeszédbe kezd az igen hasonló, szintén az érett nő–zsenge fiú-problematikát tárgyaló Első a szerelem című Uma Thurman-opusszal. A két műben nemcsak az alaphelyzet és a férfi főhős kulturális háttere azonos, de még a záró jelenetet is ugyanúgy egy-egy étterembe helyezték az alkotók. Az Újrakezdők esetében azonban talán némileg több kitérő és váratlan fordulat után érünk el a végkifejletig. 
fürkész
2010.07.09
|
The Rebound
amerikai romantikus vígjáték, 95 perc, 2009
New Yorkban egy szingli anyuka megkéri a szomszédját, hogy legyen a gyereke bébiszittere. És ez még csak a kezdet.
Rendező:

Bart Freundlich

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2010. július 22.
(16 kép)


Film premierek

Jégvarázs 2.

amerikai animációs film, 103 perc, 2019

Valan - Az angyalok völgye

magyar krimi, 98 perc, 2019

Tudsz titkot tartani?

amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2019

Tejháború

izlandi vígjáték, 92 perc, 2019
Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:10
18:30
Star Wars: Egy új remény
amerikai sci-fi, 1977
18:35
A hűtő
amerikai film, 2018
18:50
Idétlen időkig
amerikai vígjáték, 1993
18:50
2 kaliber
amerikai akciófilm, 2013
Ma került a mozikba, nézzétek az új magyar krimi-thrillert: Valan - Az angyalok völgye #valanazangyalokvölgye #moziajanlo #krimi #thriller #filmajanlo #izgifilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.