Sokat változtam - Nicolas Cage

Sokan kritizálták Nic Cage-t az utóbbi években játszott szerepeiért, de a Mocskos zsaru sajátos remakejével és a Ha/verrel újfent megmutatta, hogy van még benne spiritusz. A színész, aki legújabb karakterét Adam West tévés Batmanje alapján alkotta meg, lelkesen nyilatkozott a Ha/verről.
- Hogy került kapcsolatba a filmmel?
 
- Matthew Vaughn küldte át a forgatókönyvet, és először azt hittem, hogy a gengszterfőnököt, Frank D’Amico-t kéne játszanom, de ezt élből elutasítottam. Aztán rájöttem, hogy Damon szerepét is felajánlották, és rám bízták a választást, ezért újra átolvastam, és rájöttem, hogy ez a fickó és Mindy adja az egész sztori szívét-lelkét, és így már rögtön érdekelt. A képregényes vonal annyira nem mozgatott, hiszen az első képregényemet csak tizenöt évesen olvastam, így hazudnék, ha azt állítanám, hogy képregény-fanatikus vagyok. 
 
- Hogyan jellemezné a Ha/verben játszott karakterét, Damon Macreadyt, alias Big Daddyt?  
 
- Big Daddy jelenti Damon szuperhős verzióját. Ő valójában egy szerető családapa, de egy kicsit zavarodott. Furcsa, de jó néhány olyan szülő van a világon, aki a legjobbat akarja a gyermekének, mégis hatalmasat hibázik. Ez egy nagyon extrém példa, de Damon például ki akarja őt képezni, hogy minden veszedelemmel szemben meg tudja védeni magát. Értjük a gondolkodásmódját, mégsem tudunk egyetérteni vele. Eleinte kicsit tartottam attól, hogy végig egy gyerekszínésszel kell együtt játszanom, de Chloe minden kételyemet eloszlatta. Elképesztően jó színésznő, és egy nagyon kedves lány. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok filmben láthatjuk még őt a jövőben.  
 
- Nem érezte azt, hogy a karrierjének ezen szakaszában egy ilyen karakter túl extrémnek számít? 
 
- Előfordult. Amikor a forgatókönyvben elolvastam, amint Big Daddy szétlövi egy fickó fejét, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem bizonytalanodtam el. Természetesen felhívtam Matthew-t a kételyeimmel, aki átküldte nekem Mark képregényének ide vonatkozó képsorait, és ezután már más volt a helyzet. Ez az erőszak egy nagyon stilizált formáját mutatta, és Matt meggyőzött arról, hogy ez a filmben pont ugyanígy fog festeni. Talán tíz évvel ezelőtt az ilyesmi egyáltalán nem zavart volna, de azóta sokat változtam.
 
- Milyen rendező Matthew Vaughn? 
 
- A lelkesedése rögtön magával ragadott. Imádja a filmeket és a zenét, egy igazi művész. Ha az ember találkozik vele, azonnal érzi azt a kreatív energiát, ami belőle árad. Ő egy nagyon kedves fickó, de amit a legjobban szeretek benne, hogy mindig próbál eredetiségre törekedni, és nagyon hasonló az ízlésünk, már ami a művészeteket illeti. Ő is imádja Keith Haringet és Andy Warholt, ezért kicsit reménykedtem is benne, hogy a film felvonultat majd néhány pop art elemet. A színészekkel való munkában nagyon céltudatos, de azért enged levegőhöz jutni, és mindig hagy néhány felvételnyi időt, hogy az ember kipróbálhasson dolgokat, és a legjobb formáját nyújtsa. Mindig pár szóból megérteti magát. 
 
- A Ha/ver alaposan fel fogja rázni a képregényfilmek műfaját, nem gondolja? 
 
- Ilyesmit most még túl korai lenne részemről mondani, ugyanis még nem láttam a kész filmet. Az biztos, hogy a realitás talajáról kívánja megközelíteni a zsánert. Bármennyire extrém, ironikus és abszurd is egyben, végig megmarad az „ez a valóságban is megtörténhet” mezsgyéjén belül. Kicsit olyan, mintha az Aljas utcák hangulatát csempésznénk a képregényfilm megszokott keretei közé. 
Shubi/InterCom 
 
Nicolas Cage
 
Ahhoz képest, hogy Cage maga nem képregényrajongó, már korábban is eljátszott egy kultikus képregényhőst, A szellemlovast, ráadásul művésznevét is egy képregényhőstől, Luke Cage-től kölcsönözte. 
 
Cage-t az egyik legmunkamániásabb hollywoodi színészként tartják számon. Idén még három főszerepet alakít. A varázslótanoncban Jerry Bruckheimer blockbuster-oltárán áldoz, a Magyarországon forgatott Season of the Witchben középkori lovagként tündököl, a The Hungry Rubbit Jumpsban pedig a feleségéért áll véres bosszút. 
Shubi/InterCom
2010.06.17
|


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
18:10
Hulk
amerikai akció sci-fi, 2003 (ism.)
18:15
Mindent tud rólad
amerikai thriller, 2018
18:20
Az én lányom
olasz-német-svájci film, 2018
18:25
Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
amerikai akció-kalandfilm, 1989
18:30
The Expendables - A feláldozhatók 3.
amerikai-francia akciófilm, 2014
? ITT AZ ÁLARCOK ÉS MASKARÁK IDEJE! Fotó: 1940., fortepan/Kurutz Márton #hétfotója #pestiest #estipest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.