Ki lesz az amerikai tetovált lány?

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy David Fincher rendezésében remake készül a Millennium-trilógia 1. kötetén alapuló A tetovált lányból, amit júl. 8. óta játszanak a magyar mozik. Az amerikai újra szereposztása azonban még rejtély.
Stieg Larsson kultikus regényének svéd adaptációjában a férfi főszerepet, Mikael Blomkvist oknyomozó újságíró figuráját Michael Nyqvist (Hétköznapi mennyország) keltette életre, míg a kulcsfontosságú női figurát (magát a tetovált lányt, Lisbeth Salandert) Noomi Rapace játszotta – tökéletesen. Korábban pletyka szinten Uma Thurman neve is felmerült a remake egyik szereplőjeként, de életkora miatt neki valószínűleg nem a tetovált lány karakterét szánnák még akkor sem, ha végül kiderül, hogy valóban benne lesz a filmben. 
 
Egyes forrás – köztük például az IMDb – tudni vélik, hogy Salandert Carey Mulligan, az Egy lányról és a közelgő Tőzsdecápák – A pénz nem alszik sztárja játssza majd, mások pedig Ellen Page (Cukorfalat, Juno, Eredet) nevét vetették fel, de a legfrissebb értesülések szerint a filmesek (konkrétan maga Fincher és Scott Rudin producer) nem ennyire befutott, hanem kifejezetten ismeretlen színésznőt szeretnének megnyerni. 
 
Az indieWire szerint a végső befutók közt az ausztrál Emily Browningot (a Lemony Snicket Violetje és Anna a Hívatlan vendégből), Rooney Marát (a Rémálom az Elm utcában-remake és a Fincher-féle The Social Network egyik ifjú sztárja), illetve a hazánkban lényegében ismeretlen, Sophie Lowe és Sarah Snook nevű színésznőket találjuk; az ötödik jelölt pedig egy egyelőre meg nem nevezett francia színésznő – állítólag már próbafelvételt is készítettek velük. A dolgot bonyolítja, hogy annak ellenére, hogy remake-ről van szó, a női főszereplőnek svédül is meg kell szólalni az új A tetovált lányban. 
 
Ami pedig a férfi főszerepet illeti: sokáig úgy tűnt, hogy az amerikai „Mikael Blomkvist” Daniel Craig lesz, akivel állítólag masszív tárgyalások folynak a produkcióval kapcsolatban. Egyes források azonban úgy tudják, Craig most igen elfoglalt a Jon Favreau-féle Cowboys & Aliens miatt, ráadásul megeshet, hogy egyéb, távolabbi jövőbeli tervei miatt nem tudja lekötni magát egy egész trilógiára (A tetovált lánynak ugyanis nemcsak könyvben, hanem már mozgóképen is van két folytatása is, amit vélhetően szintén remake-elnek majd az amerikaiak). Az amerikai A tetovált lány egyébként az IMDb szerint 2012-ben kerül a mozikba, de a legújabb hírek alapján a Sony előrehozta a premiert 2011. december 21-re. 
 
 
 
(Collider.com)
 
 
2010.07.23
|


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
18:15
Volt egyszer egy randi
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:20
Miami Vice
amerikai akciófilm, 2006
18:25
Kalózok
dél-koreai kalandfilm, 2014
18:30
Sherlock Gnomes
angol-amerikai animációs film, 2018
18:45
Halálos fegyver 2.
amerikai akcióvígjáték, 1989
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.