Kövéren szép az élet

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (9)
Valamikor réges-régen a kövérséghez olyan fogalmak kapcsolódtak, mint a jólét vagy a termékenység. Aztán a polgárosodással kezdett megváltozni a helyzet, olyannyira, hogy a hatvanas évektől egyenesen ciki lett a túlsúly.
Azt, akin van pár felesleges kiló, akaratgyengének és önpusztítónak bélyegzi korunk társadalma, pedig kövéren is lehet szép az élet, és persze vékonyan is lehetünk boldogtalanok.
 
Daniel Sánchez Arévalo legújabb filmje ezen közhelyek mentén mozog, de ne dőljünk be az optimistán csengő címnek, mert konklúziója sokkal inkább kérdés, mint kijelentés. Vagyis csak egy lehetőség a sok közül, amivel ki-ki a maga módján élhet, mert „a választ magunkban kell keresnünk”. A spanyol rendező a 2006-os Velencei Filmfesztiválon különdíjat nyert Sötétkékmajdnemfekete után ismét a szerelem és a párkapcsolatok témáját feszegeti, fókuszban az utódnemzéssel, de kevésbé humorosan és ötletesen, mint korábban. 
 
Filmje öt ember történetét meséli el. A kielégületlen menyasszony, a magányos díva, a meleg celeb és a másfél mázsás családapa egy fogyókúrás csoportterápián találkozik össze, hogy vezetőjük segítségével választ kapjanak kérdéseikre. Ahogy lassan kigubancolódnak a szálak, kimondatik a nagy alapigazság, tudniillik, hogy a bánatháj sokkal inkább következménye, mintsem oka a boldogtalanságnak. Bár a kövérség, mint közös nevező nincs igazán átgondolva, az egyes történetszálak remekül működnek önmagukban. Arévalo hozza a tipikus spanyol karaktereket és életérzést, és pont ez az, ami miatt filmje mégis működik.  
 
 
Sheila F.
2010.08.30
|
Gordos
spanyol vígjáték, 110 perc, 2009
Egy fogyókúrás csoportterápián találkozik néhány látszólag hasonló, de közelebbről nézve nagyon is különböző problémával küszködő ember.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2010. szeptember 16.
(6 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
22:05
Escobar
bolgár-spanyol életrajzi film, 2017
22:25
Rejtélyek asszonya
amerikai bűnügyi tévéfilmsorozat, 11/1. rész: A kezdet
22:35
Hajsza a föld alatt
amerikai krimi, 2009
22:55
A jó, a rossz és a furcsa
dél-koreai kalandfilm, 2008
23:00
A csontember
amerikai thriller, 1999
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.