Újabb parajelenségek

olvasói
7/10 (25)
Állítólag már az előzetestől is több néző berosált, és még az a médiatörténeti jelentőségű esemény is megtörtént, hogy a horrorfolytatás miatt egy héttel eltolták az eddig majdnem mindent taroló Fűrész-franchise utolsó, hetedik részének bemutatóját. Jön az új parázás!
Az első rész, a Paranormal Activity a Blair Witch Projecthez hasonlóan látványos és gyors sikereket ért el: az elsőfilmes Oren Peli saját házában felvett, minimálköltségvetésből, ismeretlen színészekkel összebarkácsolt filmje hatalmasat kaszált a benne lehetőséget látó stúdió segítségével, így a folytatás már törvényszerű volt. Annyi változás viszont mindenképpen történt, hogy a rendezést a nagyjából befutottnak számító Tod Williamsre (Titkos ajtó) bízták, az ötletgazda Peli pedig producerként jelenik meg – és az első részben lemészárolt, kísérletező kedvű férj már nem jelenik meg újra.
 
Visszatér viszont a korábban meggyötört és a paranormális erőknek végül behódoló Katie – ezzel nyilván nem spoilerezünk –, hogy feldúlja húga békés kertvárosi életét, és mivel a huginak van egy kisbabája, így a helyzet hamar átcsap az érdekfeszítőből a kétségbeejtőbe. Jönnek az újabb elmosódott éjszakai kamerás felvételek, hirtelen becsapódó ajtók és furcsa zajok, meg a jó öreg körömrágás és székek karfájának markolászása. Persze kisbabákkal ijesztegetni majdnem olyan gekkó dolog, mint kisbabákat ijesztgetni, a készítők pedig megtanulták azt a leckét, hogy bizony jobban félünk attól, amit csak sejtünk, mint a legocsmányabb láncfűrészes, jégcsákányos, adóbevallásos filmbeli szörnytől.
Vízer
2010.10.14
|
Paranormal Activity 2
amerikai horror, 91 perc, 2010
Újabb házipara a szuperalacsony költségvetésű minimálhorror folytatásában. A takaró alá bújás senkin sem segít.
Rendező:

Tod Williams

Színész:

Katie Featherston
(Katie)

Brian Boland
(Daniel Rey)

Micah Sloat
(Micah)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2010. október 21.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.