Mégis fogadja Jolie-t Bosznia

Mégis leforgathatja rendezői bemutatkozása, egy délszláv háborús szerelmi dráma egyes jeleneteit Boszniában a jelenleg Budapesten forgató Angelina Jolie. Mint arról már írtunk, a sztártól a múlt héten visszavonták az engedélyt, ...
...időközben azonban a bosnyák kultuszminisztérium illetékesei ismét meggondolták magukat. A korábban már egyszer kiadott engedély visszavonásakor az volt az érintettek (a politikusokon kívül egy, a délszláv háború női áldozatait tömörítő szervezet) problémája, hogy úgy tudták, Jolie rendezése egy erőszaktevő szerb katona és muszlim áldozata közt kialakuló romantikus viszonyról szól. 
 
Azóta azonban a filmesek eljuttatták a film forgatókönyvét az ország kultuszminiszteréhez, és biztosították róla, hogy a korábban a sajtóban kiszivárgott vitatott tartalom nem fedi a valóságot. Edin Sarkic, a Jolie-film helyi producere szerint ezzel ismét megkapták a forgatási engedélyt, így a budapesti munkálatok befejeztével, novemberben el tudják kezdeni a szarajevói forgatást. 
 
Úgy tűnik tehát, hogy mégis a korábbi információk bizonyultak igaznak, melyek szerint az egyelőre cím nélkül futó alkotás („Untitled Bosnian War Love Story”) két, ellentétes oldalon álló főhősei, azaz egy bosnyák-szerb szerelmespár tagjai még a háború kirobbanása előtt ismerkednek meg, a film pedig arról szól, hogyan változtatják meg a későbbi borzalmak kapcsolatukat. Egyes értesülések szerint a mű egyes jeleneteit a budapesti és szarajevói helyszínek mellett Szerbiában, Belgrádban forgatják majd.
 
 
 
bbc.co.uk
2010.10.19
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
P
10
Szo
11
18:10
A Lego-kaland 2
amerikai animációs film, 2019
18:10
Kétarcú január
amerikai-francia-angol thriller, 2014
18:25
Ruben Brandt, a gyűjtő
magyar animációs film, 2018
18:35
Amerikába jöttem
amerikai vígjáték, 1988
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.