Tarolt az Újabb parajelenségek

A Paranormal Activity második része, az Újabb parajelenségek című horror lett az elmúlt hétvége eredményei alapján az észak-amerikai jegybevételi toplista fölényes győztese. A kísértetfilm ezzel egyébként több rekordot is megdöntött.
41,5 millió dolláros nyitó hétvégi bevételével a hazánkban is a múlt héten bemutatott opus megdöntötte a Péntek 13-remake által felállított csúcsot (ami 40,6 millió dollár volt a tavalyi évben): azaz a horrorfilm által valaha produkált legjobb háromnapos nyitást. Az Újabb parajelenségek ezenkívül a korhatáros filmek éjféli bemutatkozásának rekordját is megdöntötte: egyedül legelső, éjféli vetítésein 6,3 milliót szedett össze, amivel a Watchmen tavalyi 4,6 millió dollárját sikerült leköröznie. S ha mindez nem lenne elég: a kísértethorroré a legjobb októberi éjféli nyitás is (a címet mindössze egy hétig birtokolta a Jackass 3D, 2,5 millióval). 
 
Red
Red
A dokumentarista módon ábrázolt szellemjárás a korábbi víkend győztesét, a hamarosan a magyar mozikban is bemutatandó Jackass 3D-t az aktuális toplistán is lenyomta, és a második helyre taszította: a térhatású baromkodásért ezúttal már csak 21,6 milliót fizettek a nézők (a film 10 nap alatt elért hazai összbevétele azonban már 87,1 millió dollár). Bronzérmet a korábban második helyen debütált Bruce Willis-akciófilm, a Red szerzett, 15 milliós eredménnyel, míg a negyedik Clint Eastwood Matt Damon főszereplésével készült természetfeletti Hereafterje lett, 12 millióval. A TOP5-be még a magyar mozikba november 11-én érkező Facebook-film, a Social Network - A közösségi háló fért be, 7,3 milliós bevétellel. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2010.10.25
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.