Kedvenc helyek

Hrutka Róbert befejezte az Üvegtigris zenéjét

Három héttel a bemutató előtt elkészült az Üvegtigris 3 zenéje, melyet Hrutka Róbert írt. A korábbi két részhez képest sokkal modernebb, a Tarantino filmek zenéit idéző hangzásvilággal találkozhat majd a közönség a december 16-án a mozikba kerülő filmben.

Ahogy az Üvegtigris 3 kilép a megelőző részek helyszíneiből, úgy a film zenei világa is sokat változik a megelőző részekéhez képest. Sokkal több muzsika és modernebb hangzásvilág jellemzi majd a harmadik részt. A Tarantino-filmek zenei világának megidézésében a torziós gitár mellett nagy szerepet kap majd a tárogató, a doromb, a klarinét és a vonós hangszerek is. A film egyik betétdalát egy friss zenei formáció, a hazai és nemzetközi rockszínpadok meghódítására törekvő Pyrogens zenekar jegyzi. 

 

Az Üvegtigris3 sokkal akciódúsabb, mint a trilógia első két tagja, a dinamikus jelenetek felpörgetésében is sok múlik majd a zenén.

"
Hetek óta gőzerővel dolgozunk, meglehetősen feszített tempóban. Rudolf Péter a múlt héten választotta ki a vége főcímhez írt négy dal közül, hogy melyik zárja majd a filmet. A hétvégén felénekeltem a nótát, melynek szövegét Sztevanovity Dusán írta, ma pedig a teljes zene rákerül a filmre – mondta Hrutka Róbert.

"Az eleje főcím  Goran Bregovic szellemiségében készült, a betétzenékben igyekeztem erős karaktert adni a motívumoknak, mert úgy gondoltam, a szereplők is igen erős személyiséggel rendelkeznek, de a vége főcímről nem árulok el semmit, hadd legyen meglepetés"  - tette hozzá Hrutka Róbert.

 

2010.11.30
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.