Sporthorgászat

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
Irigylem a román filmeseket, hogy kevésből is tudnak jót csinálni, hogy meghaladták a rendszerváltás korának identitászavarát, hogy van mondanivalójuk és tudnak történetet mesélni, sőt mindezért szerte a világban kíváncsiak arra, hogy mit is készítenek éppen.
Adrian Sitaru fillérekből készítette el a Sporthorgászatot, ahol egyedül a címbe lehet belekötni. A kellék egy lepusztult kocsi, egy göröngyös országút gazos folyóparttal és három szereplővel, no és egy digitális kézikamera, amivel az egészet felvették. Bár a mozis előzmény kétségtelenül Polanski még Lengyelországban készített klasszikusa, a Kés a vízben, Sitaru eredeti megközelítése vitathatatlan. A tolakodó kamera, amely egyben végig a szereplők nézőpontját jeleníti meg – á la Blair Witch Project, de még életszerűbben –, egy kirándulásra induló párt követ, amint elhagyják Bukarestet, apró-cseprő dolgokon vitatkoznak, majd elcsapnak egy útszéli prostit.
 
Pánikba esnek, elrejtenék a testet, ám kiderül, hogy a lány nem halott, csak nem emlékszik semmire, ami végül is jó hír hőseinknek, akik nagy megkönnyebbülésükben magukkal cipelik a locsi-fecsi, de remek cickókkal megáldott utcalányt piknikjükre. Ennyi a sztori, de a rendező képes mindent úgy adagolni és tálalni, hogy annak megvan a megfelelő előzménye, feszültsége és tartalma, miközben az egészen triviális részletek is egyszerre lesznek izgalmasak és furcsa módon fenyegetőek, hisz nem tudjuk, mi lesz a végkifejlet, mert akármi lehet. Szép, okos munka.
Vízer
2010.12.15
|
Pescuit sportiv
román filmdráma, 84 perc, 2007
A vidékre tartó fiatal román pár véletlenül prostit gázol, majd nagy felismerésekre jutnak. Abszurd kríziskezelés és romantika.
Rendező:

Adrian Sitaru

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2010. december 30.
(9 kép)


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Válogatás az elmúlt öt esztendő kimagasló hazai építészeti eredményeiből.
Filmek a TV-ben
18:05
Szombat esti frász
amerikai-kanadai vígjáték, 1991
18:10
Derült égből
német krimi, 2017
18:15
Kétely
amerikai filmdráma, 2008
18:15
Vanília égbolt
amerikai romantikus dráma, 2001
18:15
Veszélyes szomszédok
amerikai thriller, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.