Gianni és a nők

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (8)
A kapuzárási pánik intézményével előbb-utóbb mindenki megismerkedik. A jelenség kizárólag akkor nevezhető kínosnak, ha a szenvedő alany körül már valóban bezárultak az ominózus kapuk. Ergo – hasonlóan a film főhőséhez – teljes joggal pánikol.
A kellemetlen tünetet fokozhatja, ha a „beteg” azzal szembesül, hogy ismerősei közül néhányan hatvan felett is az élet császárának érzik magukat. Ezt tapasztalja Gianni is, akit barátja, Alfonzo újkeletű hódításaival traktál. A kétségbeesett férfi – akinek ráncait egy tízéves shar-pei is megirigyelhetné – eközben kizárólag nyugdíjas anyjával ápol bensőséges viszonyt. Az ultrasznob múmia azonban kiállhatatlanabb, mint Norman Bates mamája. Pl. nem átallja a legvalószerűtlenebb pillanatokban felhívni fiát, ha tévéje éppen behangolásra szorul. Gianni úgy dönt, minden követ megmozgat azért, hogy átélje a másodvirágzás csodáját. Ha kell, egykori partnereivel is hajlandó lenne újrakezdeni.
 
A Vénasszonyok nyara című díjnyertes vígjáték rendezője, Gianni Di Gregorio érezhetően nem törekedett a radikális újításokra, a helyzetkomikumok és az önmaga által megformált főszereplő egyaránt debütáló filmjét idézi. Mindemellett a film azt az érzetet kelti, mintha a 76 éves Woody Allen próbálta volna megismételni a Játszd újra, Samet: a sztori nem mentes az üresjáratoktól, a poénok inkább csak megmosolyogtatják a nézőt, ám ennek ellenére is bájos, szerethető alkotás.
kirsch
2011.05.30
|
Gianni e le donne
olasz vígjáték, 90 perc, 2011
Egy olasz amorózó nem mindennapi kalandjai.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2011. június 9.
(7 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
Nélküled nem megy
amerikai vígjáték, 2007
18:15
A tolmács (2018)
kubai filmdráma, 2018
18:20
Amit nem akarsz tudni a szüleidről
amerikai vígjáték, 2019
18:45
Aurora Borealis: Északi fény
magyar filmdráma, 2017
18:45
Trükkös gyémántrablás
angol-luxemburgi krimi, 2007
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.