Nyulász Péter: Helka - A Burok-völgy árnyai

Ugyan ki gondolná, hogy a misztikus legendák, szemkápráztató csodák, és sejtelmes titkok nemcsak a messzi, sose látott tájak privilégiumai, hiszen egészen közel, a Balaton partjánál is nyüzsögnek a csodalények – hercegnők, óriások, szakállas békák –, és igen furcsa dolgok esnek meg itt néha.
A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám az ifjú hősnő unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a közeli Burok-völgyben sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron.
 
Helka legendája a Balaton elfeledett mítoszát fedi fel az olvasó előtt. Megtudhatjuk, ki volt Helka és Kelén, milyen misztikus lények népesítették be a Balaton vidékét, és kezük nyomán hogyan alakultak ki annak csodás természeti kincsei. A fantasy határát súroló, izgalmas és vicces kalandregényében Nyulász Péter számtalan utalást és információt rejtett el, melyeket olvasás közben ki kell bogozni, meg kell fejteni, és ha a szülők is belemennek, akkor élesben is fel lehet fedezni. Hiszen a könyv alapján – és a borítóba rejtett térképen – meg lehet ismerni a Balaton vidékét, a helyet, ahol a teknősbékák barlangtava található, ahol a varázslók végzik szertartásaikat, ahol óriások lábnyomára bukkannhatunk, vagy ahol kővé dermedtek a szakállas békák.  
 
Elhiszed, hogy valaha tündérek, hercegek, hercegnők, varázslók és manók lakták mindannyiunk kedvenc hazai tájegységét, a Balatont? Ha nem, hát járj utána! 
 
 
Betűtészta Kiadó, 2850 Ft
 
 
2011.05.19
|


A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019

Így neveld a sárkányodat 3

amerikai animációs film, 104 perc, 2019

A Lego kaland 2

amerikai-ausztrál-dán-norvég-kanadai animációs film, 106 perc, 2019

Állati csetepata - Ez már röfi!

orosz animációs film, 85 perc, 2019

Egy kutya hazatér

amerikai családi film, 96 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
14:50
Chuggington pályaudvar - IV. évad
angol animációs filmsorozat, Különleges Mentőalakulat, 2008
14:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 2. rész
14:50
Mr. Bean
2002, 211. rész: Csúcstechnika
14:52
Badanamu Tv Show (Abc)
I. évad, 18. rész: Badanamu Tv Show (Abc) 01
14:57
Badanamu Pop
I. évad, 18. rész: Badanamu Pop 01
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.