Új Harry Potter: videó a díszbemutatóról

Az út tényleg a végéhez ért: július 7-én, csütörtök este Londonban hatalmas tömeg jelenlétében sor került az utolsó, a mindent eldöntő nagy csatát bemutató Potter-film, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész premierjére.
A rekord hosszúságú vörös szőnyegen végigvonuló sztárok ugyan szélesen mosolyogtak, de a velük készült interjúkban egytől egyig bevallották, hogy szomorúak és tele vannak nosztalgiával – ami nem csoda, hiszen a stáb 2001 óta dolgozott együtt azért, hogy életre keltsék a varázslótanonc felnőtté válásának történetét. A Potter-őrület egész Londonon úrrá lett: a két fő helyszínt, az ünnepi díszbe öltöztetett Trafalgar Square-t, a Leicester Square-t és az ezeket összekötő utcákat is megtöltötték a rajongók: a beszámolók szerint sokan már napokkal korábban, egyesek már kedden elfoglalták a helyüket, és ott is aludtak. Végül olyan sokan lettek, hogy még az érkező sztárok is szemmel láthatóan zavarba jöttek az óriási tömegtől. 
 
„Őrület, ami itt van. Nagyon megható” – mindössze ennyit tudott mondani Rupert Grint, amikor a ceremóniamester kérdezgette. Hosszú habozás után azért az is elárulta, hogy az első és az utolsó Potter-film a két kedvence. Amikor pedig az elmúlt tíz év legmeghatározóbb pillanatáról érdeklődtek, azt mondta: ez a pillanat az, amire örökké szeretne emlékezni, hogy ott állhat az utolsó premier vörös szőnyegén. „Ez volt a leghihetetlenebb, legösztönzőbb, legszürreálisabb, legbizarabb, legcsodálatosabb tíz év az életemben” – búcsúzott a Harry Pottert alakító színész, Daniel Radcliffe szerepétől. „A Potter-filmek voltak az életem. A stáb a családom, Daniel Radcliffe és Rupert Grint olyanok, mint a testvéreim, és titokban tervezzük, szervezzük, hogy valamiképpen újra együtt dolgozhassunk” – jelentette ki Emma Watson, könnyeivel küszködve. 
 
A szerző, J.K. Rowling (az est talán legnagyobb ovációval fogadott, meghatott sztárja) szerencsére megtalálta a vigasztaló szavakat is: „Roxfort mindig megmarad, és hazavár mindenkit.” Az eddig közel 6,5 milliárd dolláros bevételt hozó franchise utolsó, az eddig a kritikusoktól is jórészt csak dicséretet begyűjtő filmje, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész 3D július 15-től látható a magyar mozikban. Az utolsó kalandhoz kapcsolódó, nemrégiben nyilvánosságra hozott kisfilm és a legutóbbi magyar szinkronos előzetes itt, a londoni premierről készült videó pedig alant látható. 
 
 

 
 
 
(IC Press)
 
 
IC Press
2011.07.08
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
18:10
Starsky és Hutch
amerikai vígjáték, 2004
18:15
Vadon
amerikai film, 2018
18:15
Hazugságok világhálója
amerikai thriller, 2018
18:25
Mindhalálig zene
amerikai musical, 1979
18:25
Everest
amerikai-izlandi-angol filmdráma, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.