Végső állomás 5.

est.hu:
5/10
|
olvasói
5/10 (50)
Akárki akármit is mondjon, a Végső állomás-filmek első három darabja még kifejezetten szerethető volt, és csak a negyedik, Végső állomás 3D címet viselő részben romlott el a franchise – ám úgy tűnik, végérvényesen, hiszen az ötödik opusban a készítők ismét egyértelműen a Fűrész-széria babérjaira törnek.
Azaz megpróbálják a lehető legfantáziátlanabb módon a lehető legtöbbet, legvéresebbet és leggusztustalanabbat kihozni ugyanabból a sémából.
 
A sztori tehát most is a régi: valaki egy látomásban megálmodja, hogy hamarosan ő és társai (ezúttal egy munkahelyi kollektíva tagjai) borzalmas véget érnek egy szörnyű katasztrófában (egy híd omlik össze) – ő azonban közbelép, így megússzák a tragédiát. Ám a szerencsés megmenekülés csak addig tart, amíg a túlélők szép sorjában el nem hullanak, hiszen a Halál így vagy úgy, de mindenképpen eljön értük. 
 
Amit ennek megjelenítése során kapunk, az szinte már sportteljesítmény számba megy, hiszen az alkotók már csak a minél több és minél ocsmányabb balesetekre mennek. A cselekményváz, a párbeszéd, a színészi (?) játék csak alibi mindehhez, felesleges háttér, díszlet. A szóban forgó halálesetek ráadásul most már annyira erőltetettek, valószerűtlenek és olyan szinten ellentmondanak a fizika törvényeinek (plusz olyan elképesztő tempóban érkeznek), hogy az már-már komikus hatást kelt. A slusszpoént azért jól odatették a forgatókönyvírók, de körülbelül ez az egyetlen említésre méltó dolog a filmben.
 
fürkész
2011.09.01
|
Final Destination 5
amerikai horror, 92 perc, 2011
Egy hídösszeomlás túlélői rájönnek, hogy nem packázhatnak a Halállal.
Rendező:

Steven Quale

Színész:

Tony Todd
(William Bludworth)

Emma Bell
(Molly Harper)

David Koechner
(Dennis)

Jacqueline MacInnes Wood
(Olivia Castle)

Ellen Wroe
(Candice Hooper)

Nicholas D'Agosto
(Sam Lawton)

Courtney B. Vance
(Jim Block ügynök)

Brent Stait
(Roy)

Roman Podhora
(John)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2011. szeptember 8.
(2 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Szo
24
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.