Kémkölykök 4D – A világ minden ideje

est.hu:
3/10
|
olvasói
4/10 (32)
Robert Rodriguez a Grindhouse-filmek és a Machete után visszatért a Kémkölykök-szériához, hogy a háromdimenziós harmadik rész után majd’ tíz évvel ezúttal 4D-ben kápráztassa el (a 3D-re már ráunt tizenéves) közönségét.
A címben is szereplő 4D azon túl, hogy elmésen utal arra, hányadik epizódnál járunk éppen, az illatokkal megbolondított moziélményt jelzi – a vetítőterembe lépve kis számozott tasakokat kapunk, és a filmet nézve a vásznon felvillanó számok mutatják, mikor melyikbe szippantsunk bele, hogy ugyanazt a szagot érezzük, amit a szereplők –, de tekintve, hogy a világ idejéért folyik a harc, értelmezhetjük Einstein relativitáselméletére tett kikacsintásként is. Vagyis értelmezhetnénk egészen addig, amíg meg nem nézzük a mozit. A legújabb Kémkölykök ugyanis a cselekmény szintjén is több hangsúlyt fektet a szagokra és a 3D-re, mint bármi egyébre: az egyszerű vonalvezetésű történet inkább cirkuszi látványosságokat ad, mint bármi mást, de a Kémkölykök-filmeket a rajongói mindig is ezért szerették.
 
Rodriguez művét szokás szerint rendezőként, forgatókönyvíróként, producerként, operatőrként és zeneszerzőként is jegyzi, a széria rajongóinak nagy örömére pedig immár felnőtt kémként visszahozza egykori gyerekhőseit, a Carment alakító Alexa Vegát és a testvérét játszó Daryl Sabarát. A helyükre két tüneményes kémkölyök lépett, a produkcióban szintén újonc Jessica Alba által megformált kémnő, Marissa Cortes mostohagyerekei, Rebecca és Cecil. Ezúttal ők mentik meg a világot a fenyegető veszélytől, megállítva a gonosz Timekeepert rettenetes tervének végrehajtásában.  
 
zsinora
2011.10.24
|
Spy Kids 4: All the Time in the World
amerikai kalandfilm, 90 perc, 2011
Egy anyuka visszatér a kémszakmához, hogy még időben megállítson egy nagyra törő tervekkel bíró gonoszt.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. október 27.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:10
Akik dolgoznak
svájci film, 2018
18:25
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:30
Cowboyok és űrlények
amerikai sci-fi akciófilm, 2011
18:45
Dolgozó lány
amerikai vígjáték, 1988
18:50
Nyomás utána!
olasz-amerikai akcióvígjáték, 1983
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.