Delfines kaland: miniwerkfilm

Október 20-án mutatják be a magyar mozik a Delfines kaland 3D című szívhez szóló, megtörtént eseményeken alapuló családi filmet. A mű egyik főhőse, Winter, a delfinborjú belegabalyodik egy mélytengeri csapdába. Az életét egy...
...kisfiú menti meg – ám az állat uszonyán az orvosok már nem tudnak segíteni: a közeli állatkórház medencéjében amputálni kell a létfontosságú végtagot. Megmentője azonban nem feledkezik meg Winterről. Kettejük között őszinte kapcsolat alakul ki, és a fiú mindent elkövet, hogy meggyőzzön egy háborús sérülteket kezelő orvost: készítsen műuszonyt a delfinnek... 
 
A film forgalmazójától érkezett 2 és fél perces, magyar feliratos összeállításban megszólalnak a Delfines kaland főszereplői (Morgan Freeman, Ashley Judd, Harry Connick Jr., Cozi Zuehlsdorff és Nathan Gamble), producerei és rendezője, Charles Martin Smith is. Láthatunk ezenkívül a videóban természetesen számos részletet a filmből, és feltárulnak a Wintert befogadó akvárium csodái is. 
 
A Delfines kaland egyik szinkronszerepét egyébként Kovács Patrícia vállalta, aki számára azért különös fontosságú ez a történet, mert ő maga is működtet egy olyan alapítványt, a Suhanj!-t, amely a mozgás örömét kívánja megosztani sérült és fogyatékkal élő emberekkel: önkénteseik (köztük maga a színésznő) kerekesszékesekkel futnak, látássérültek számára szerveznek spinningfoglakozásokat – legutóbb például a budapesti félmaratonon vettek részt. 
 
„Mindig hinni a legnehezebb. Azért nagy öröm, hogy készülnek ilyen filmek, mert átélhetővé teszik, milyen nehezek a fogyatékkal élők mindennapjai, és hogy mégsem szabad feladni: ezeket a történeteket el kell mesélni. Az már csak ráadás, hogy a fontos mondanivaló egy mindenki számára szerethető, kedves, játékos történetbe van csomagolva. A legtöbb néző valószínűleg észre sem fogja venni, mennyit tanul mozizás közben. Csak élvezi, hogy együtt suhan a delfinekkel a tenger mélyén” – mondta a színésznő a szinkronfelvételek után. 
 
 

 
 
 
(InterCom)
 
 
2011.09.14
|


Film premierek

Erdei boszorkány - Tűzpróba

cseh-dán-magyar-norvég fantasy, 90 perc, 2018

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

amerikai akciófilm, 130 perc, 2019

Szívek királynője

dán-svéd filmdráma, 127 perc, 2019

Éter

lengyel-litván-magyar-olasz-ukrán történelmi dráma, 118 perc, 2018
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
18:30
Limonádé
rom-kan-ném-svéd film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:45
Mission: Impossible
amerikai akciófilm, 1996
18:50
Puzzle
amerikai film, 2018
19:00
Bölcsőd lesz a koporsód
amerikai akciófilm, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.