Szédületes éjszaka

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (5)
A Nesze neked, Pete Tong! című zenés áléletrajzi film rendezője, Michael Dowse ezúttal „coming of age”-movie-val jelentkezett, melynek főszerepeit Topher Grace (Pókember 3., Ragadozók) és Anna Faris (A házinyuszi, Maci Laci) játsszák.
Los Angelesben járunk, 1988-ban, a válltömések, magasra tupírozott frizurák és könyékig feltűrt zakók korában. Főhősünk Matt (Grace), aki az érettségi után négy évvel, az MIT elvégzését követően sem döntötte még el, mit akar az élettől – addig is, amíg ez kiderül, egy videóbolt eladójaként teng-leng. 
 
Amikor azonban újra felbukkan a városban Tori, akiért annak idején, a gimiben a srác odavolt, Matt először is letagadja munkahelyét, másodszor brókernek hazudja magát, harmadszor pedig elmegy abba a buliba, ahova a lány is készül, méghozzá azzal a szent elhatározással, hogy elkéri a számát és randira hívja. 
 
Hősünket küldetésében ikertestvére, Wendy (Faris) és tök(él)etlen barátja, az autókereskedői állásából frissen elbocsátott Barry segíti. A sorsdöntő éjszakát autólopás, kokószippantás, táncverseny és „péniszjáték” színesíti, reggelre pedig mindenki többet tud a kihasznált és ki nem használt lehetőségekről, az elszállt és visszatérő alkalmakról. 
 
Michael Dowse korábbi művéhez, a Nesze neked, Pete Tong!-hoz hasonlóan a Szédületes éjszakában is fontos szerepet játszik a zene: a tárgyi környezet, a díszlet, a smink és a kosztümök mellett ez az, amivel sikerrel idézik fel a nyolcvanas évek világát (a Video Killed the Radio Startól kezdve a Don’t You Want Me-n át a Life is Life-ig több ikonikus sláger is felcsendül). 
 
A retróélmény mellett a film jól vizsgázik jellemfejlődés és humor terén is. Matt figurája (ahogy kicsiben a többieké is) szépen felrajzolt ívet jár be a cselekmény mindössze fél napja alatt, melynek során a poénokat tekintve ha hatalmas durranásokat nem is (kivéve természetesen a lopott autóban ülő Matt, Barry, a kokain és még néhány váratlan elem parádés találkozását), de sok kis pukkanást azért átélhetünk. 7/10 
 
 
Kiadás: Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar és angol felirat. Extrák nincsenek. 2/10 
 
Take Me Home Tonight, 2011 * 94 perc * Select Video * (16)
 
fürkész
2011.10.02
|
Take Me Home Tonight
amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2011
Rendező:

Michael Dowse

Színész:

Topher Grace
(Matt Franklin)

Anna Faris
(Wendy Franklin)

Dan Fogler
(Barry Nathan)

Teresa Palmer
(Tori Frederking)

Chris Pratt
(Kyle Masterson)

Michael Biehn
(Bill Franklin)

Lucy Punch
(Shelly)

Michelle Trachtenberg
(Ashley)

Angie Everhart
(Trish Anderson)

(13 kép)


Film premierek

Az aszfalt királyai

amerikai életrajzi dráma, 152 perc, 2019

Időtlen szerelem

olasz musical, 105 perc, 2019

Cseng mester konyhája

finn-kínai filmdráma, 114 perc, 2019

Szép csendben

magyar filmdráma, 80 perc, 2019

Ragadozók

olasz gengszterfilm, 105 perc, 2019

Amundsen

cseh-norvég-svéd filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Filmek a TV-ben
18:10
Star Wars: A klónok támadása
amerikai sci-fi, 2002
18:25
Amit nem akarsz tudni a szüleidről
amerikai vígjáték, 2019
18:30
A robot és Frank
amerikai sci-fi vígjáték, 2012
18:45
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
18:45
A Vadász és a Jégkirálynő
amerikai fantasztikus kalandfilm, 2016 (ism.)
Ma kerül ki a lelőhelyekre, keresd Budapest lefjobb programjait! Fotózkodj vele és használd a #PESTIESTLES hashtaget, és mi belépőket adunk. #pestiest #pestiestjatek #jatek #nyeremenyjatek #instajatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.