Mundruczó-filmek a neten

Ingyen láthatók Mundruczó Kornél rövidfilmjei a Daazo.com nevű kisfilmes közösségi oldalon. A válogatás az első vizsgafilmtől a diplomafilmig tartó ívet mutatja be, két különleges szkeccsepizóddal fűszerezve – bemutatva így...
...egy sokrétű nagyjátékfilmes ouvre gyökereit. Mundruczó Kornél a kortárs magyar filmművészet vezető alakja, visszajáró vendég a Cannes-i Filmfesztiválon: két egymást követő nagyjátékfilmje, a Delta és a Szelíd teremtés - A Frankenstein terv is versenyben volt a világ legrangosabb fesztiválján. Cannes korábban is rajta tartotta a szemét a fiatal rendező munkáin: a Cinefondation elnevezésű rövidfilmes program első magyar résztvevője Mundruczó Kornél Kis Apokrif No. 2. című diplomafilmje volt. 
 
A Daazo.com válogatásában ott találjuk emellett a Haribó-Haribá című egyik első vizsgafilmet: az 1999-ben készült szürreális mű egy gumicukortól terhelt gyomor misztikus tájait mutatja be. Az Afta pedig számos fesztiválon járt Oberhausentől kezdve Krakkón át Szentpétervárig. 
 
A Jött egy busz... című szkeccsfilm részeként készült A 78-as Szent Johannája, amely szintén Cannes-ban kezdte karrierjét (a Rendezők Kéthete című válogatásban vetítették 2003-ban). A Daazo.com-gyűjteményben szerepel még egy különleges rövidfilm is: az 54. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Fórum szekciójában debütált a Lost and Found című szkeccsfilm, melynek magyar epizódját, a Rövid ideig tartó csendet Mundruczó Kornél rendezte.
 
filmhu
2011.10.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.