Álcák csapdája

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (13)
Jelentem, megvan az év legpocsékabb magyar filmcíme, ami nemcsak önmagában gyenge, de félrevezető is, hisz első blikkre azt hinné az ember, hogy a Transformers-széria újabb darabjáról van szó. Pedig nem: itt bizony kémek kémkednek...
...kémek után! A film hidegrázós aktualitását egy friss bejelentés adja, amely szerint a CIA teljes iráni és libanoni hálózatát felszámoltak, jó eséllyel azért, mert egy lusta és/vagy buta amerikai összekötő minden egyes kapcsolatával ugyanabban a helyi Pizza Hutban találkozott, vagyis a világ egyetlen szuperhatalmának még jóval a hidegháború vége után is komoly kihívásokkal kell megküzdenie. Történetünk szerint a hidágháború nem is múlt el nyomtalanul, hiszen egy rutinos toroknyiszáló orosz bérgyilkos még mindig itt jár közöttünk – na nem a Bartók Béla úton, hanem Washingtonban –, és amerikai szenátorokat öl.
 
A jelek egy Cassius fedőnévre hallgató gyilkosra utalnak, csakhogy az illető úgy húsz éve már felszívódott. Sebaj, visszahívják az ügynökség legjobb emberét, az azóta már visszavonult Shepherdson ügynököt (Richard Gere), és, hogy minden flottul menjen, rendelnek mellé egy ambíciózus fiatal kollégát (Topher Grace). Ők ketten elsőre nyilván nem jönnek ki, de rutinos mozibajárók tudják, hogy pont ez biztosítja majd a sodrást és a dinamikát. És mivel kémsztoriról van szó, kezdődnek a ravasz fordulatok, triplacsavarok és árulások, de a film erőssége nem a történetben vagy a színészi játékban rejlik (sőt!), hanem a korrektül összerakott akciójelenetekben.
Vízer
2011.11.30
|
The Double
amerikai krimi, 110 perc, 2011
Egy nyugdíjazott CIA-ügynöknek együtt kell működnie egy fiatal FBI-nyomozóval egy orosz orgyilkos előkerítése érdekében, aki állítólag végzett egy szenátorral.
Rendező:

Michael Brandt

Színész:

Richard Gere
(Paul Shepherdson)

Topher Grace
(Ben Geary)

Martin Sheen
(Tom Highland)

Tamer Hassan
(Bozlovski)

Stephen Moyer
(Brutus)

Odette Annable
(Natalie Geary)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. december 1.
(3 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
18:15
Hook
amerikai kalandfilm, 1991
18:15
A Bourne-hagyaték
amerikai akció-thriller, 2012
18:30
S.W.A.T - Különleges kommandó
amerikai akcióthriller, 2003
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:30
Scooby-Doo és a mexikói szörny
amerikai animációs film, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.