Dennis Lehane: Hideg nyomon

Lehane az egyik legnagyobb kortárs krimiszerző; bűnügyi regényeit (Titokzatos folyó, Viharsziget) többször feldolgozták filmen is (lásd a két fenti címet és a most tárgyalt könyvet), sőt ő maga is ír eredeti forgatókönyveket (Drót című sorozat).
Aki látta a Hideg nyomon alapján készült 2007-es filmet, az hasonló élményre számíthat, mivel Ben Affleck, a rendező igen hűen adaptálta a regényt. A sztori tehát ugyanaz: mikor a felelőtlen anyja által egyedül hagyott 4 éves Amanda nyomtalanul eltűnik bostoni otthonából, nagynénje és nagybátyja a két sikeres magánnyomozót, Patrick Kenzie-t és Angie Gennarót béreli fel, hogy megtalálják. A társak alámerülnek hát a mocsokban, ám úgy látják, vajmi kevés az esély arra, hogy Amanda előkerüljön, ráadásul a hivatalos, legális utak mint oly sokszor, most sem járhatók.
 
A regény szintén sokkal több, mint krimi – elkorcsosult társadalmunkról fest szomorú képet. Keserű tanulsága szerint az ártatlanok bűnhődnek meg, a bűnösök csak újabb megerősítést nyernek. De mivel a történetet itt Patrick Kenzie meséli el egyes szám, első személyben, még mélyebben beleláthatunk ebbe a kegyetlen világba. 
 
Agave Könyvek, 2980 Ft 
fürkész
2011.12.28
|


Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.