A vér és a méz földjén

olvasói
4/10 (27)
Közvetlenül a kilencvenes években tombolt délszláv háború előtt szeret egymásba Szarajevóban egy szerb fiú, Danijel és egy bosnyák muszlim lány, Ajla. Ám a bimbózó kapcsolatot derékba töri a háború, ahol ők ketten természetesen...
...ellentétes oldalon állnak. Sőt a fiú – apai nyomásra – egy szerb katonai csapat vezetője lesz. Ebben a minőségében esélye nyílik maga mellé venni (igaz, szolgaként) a lányt, aki akkorra már a csetnyikek foglya. Kapcsolatuk azonban innentől kezdve még drasztikusabban megváltozik, hiszen Ajla, aki a háború előtt festőművész volt, nehezen bírja a rabságot, Danijel pedig szenved attól a helyzettől, hogy embert kell ölnie. 
 
Mivel a színészi pályán szinte mindent elért, amit csak lehet, nagyon is logikus lépés volt Angelina Jolie-tól, hogy rendezni kezdett (ha nem is minden előzmény nélkül, lásd 2007-es, A Place in Time című dokumentumfilmjét). Ahogy az sem meglepő, hogy a kortárs filmvilág egyik legnagyobb sztárja élénk érdeklődést mutat egy ilyen kockázatos téma iránt, mint a délszláv etnikai konfliktus, hiszen köztudott, hogy Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának nagykövete, és ebben a szerepkörében folyamatosan figyelemmel kíséri az egykori háborús gócpontokat. 
 
Háborús filmjét ugyanakkor erősen érzelmi alapon, nem pedig a történelmi pontosság igényével közelítette meg (saját bevallása szerint nőként és anyaként dolgozta fel a témát): valójában a jól ismert Rómeó és Júlia-sztorit látjuk újból megelevenedni, melyhez ezúttal hazánk helyszínei nyújtanak hiteles hátteret. 
firkász
2012.02.23
|
In the Land of Blood and Honey
amerikai háborús film, 127 perc, 2011
A délszláv háború alatt szeret egymásba a szerb Danijel és a bosnyák Ajla. Ellenséggel hálni azonban sosem egyszerű.
Rendező:

Angelina Jolie

Színész:

Serbedzija Rade
(Nebojsa)

Zana Marjanovic
(Ajla)

Goran Kostic
(Danijel)

Nikola Djuricko
(Darko)

Branko Djuric
(Aleksandar)

Ermin Bravo
(Mehmet)

Boris Ler
(Tarik)

Goran Jevtic
(Mitar)

Ermin Sijamija
(Vuc)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. március 1.
(15 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Fekete Jenő a hazai bluesélet veteránja, akit a nagy öregek közül mindenki ismer.
Filmek a TV-ben
20:30
Különvélemény
amerikai sci-fi, 2002
20:30
Egy bébiszitter kalandjai
amerikai kalandfilm, 1987
20:45
Jackie Chan - Londoni csapás
amerikai akcióvígjáték, 2003
21:00
A kém
amerikai akcióvígjáték, 2015
21:00
A galaxis őrzői
angol-amerikai kalandfilm, 2014
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.