Az orvvadász

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (7)
Az erszényes farkas, vagy másik nevén a tasmán tigris nagy valószínűséggel a múlt század harmincas éveiben halt ki, köszönhetően annak, hogy évtizedeken keresztül dúvadként irtották, ám ironikus módon miután eltűnése biztossá vált, elképesztő erőfeszítéseket tettek az esetleges túlélő egyedek felkutatására, mert valaki mindig erszényes farkast kiált.
Hősünk, Martin David magányos vadász, vagy ha úgy tetszik zsoldos, aki egy nagy biotechnológiai, vagy milyen cég megbízásából érkezik Tasmániába, hogy titokban felkutassa és lelője az utolsó, nemrég észlelt erszényes farkast, és szerveit, mirigyeit és DNS-ét megbízóinak leszállítsa. Martin egy csonka családnál kap szállást, ahol egy szép, de depis anyuka és két valószínűtlenül cuki kisgyerek alkotja a hátteret a rusztikus érzéshez, és amikor a vadász nem cserkészik vagy állít csapdát a vadonban, hát velük barátkozik össze. Ez mind szép és jó lenne, csakhogy a helyi erők gyanakodnak hősünk fedősztorijára, megbízója pedig kezdi sejteni, hogy kemény emberük lassan felpuhul, a néző pedig nehezen érti, hogy akkor most milyen filmet is néz. Vannak thriller elemek – a történet úgy épül fel, mint sok bérgyilkosos mozié –, van egy erős természetvédő szál, illetve egy olyan misztikus elem, mint a Fehér pokolban, de A fa című, szintén ausztrál film is beugrik, már csak a gyerekek és az erdei idill miatt is. Mindez tökéletesen működik, amikor a zord arcú Willem Dafoe egyedül császkál a csodás szépségű tájon, még az is elmegy, amikor a gyerekkel tölti idejét, de minden meginog, amikor moralizálni kezd.
Vízer
2012.06.29
|
The Hunter
ausztrál kalandfilm, 102 perc, 2011
Martint egy titokzatos biotechnológiával foglalkozó cég küldi a tasmán őserdőbe, hogy levadássza nekik az utolsó élő tasmán tigrist.
Rendező:

Daniel Nettheim

Színész:

Willem Dafoe
(Martin)

Sam Neill
(Jack)

Frances O'Connor
(Lucy)

Callan Mulvey
(rivális vadász)

Sullivan Stapleton
(Doug)

Morgana Davies
(Sass)

John Brumpton
(vendéglős)

Daniel Wyllie
(biliárdozó)

Daniel Spielman
(Simon)

Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2012. július 5.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.