Új Tim Burton-film karácsonyra!
Tim Burton, a rendező-zseni legújabb filmjét, a Big Eyes-t december 25-én mutatják be a tengerentúlon. Reméljük, hozzánk is elér még idén az alkotás.

A film valós személyek és valós sztroi alapján készült; a főszereplő egy házaspár, Walter és Margaret Keane, akiket Christoph Waltz és Amy Adams alakítanak. A sztori a következő; a festőművész házaspár a hatvanas években vált ismertté festményeivel, (amik egyébként Tim Burton munkásságára is nagy hatással voltak) amelyeken nagyszemű gyerekek és nők portréi szerepeltek. A házaspár kapcsolata azonban megromlott, és válásra került sor, ekkor el kellett dönteni, hogy valójában ki festette a festményeket, mivel minden mű közös nevükön szerepelt.

Végül a bíróságon kellett bizonyítani igazukat; a nő ott helyben festett egy művet, míg a férj kézfájdalmára hivatkozva visszautasította a festést. Mint utóbb kiderült, a feleség - attól félve, hogy azért, mert nő, nem vennék meg festményeit, illetve nem fizetnének érte akkora összegeket - inkább közös név alatt készítette el műveit.

A film bemutatásának dátumát tekintve valószínűleg inkább családi filmet kapunk, a trailer valószínűleg a napokban kerül a nyilvánosság elé.

(cinematrix/firstshowing.net)

2014.08.06