Conchita Wurst HIV-fertőzött
2014-ben nyerte meg Ausztria képviseletében az Eurovíziós Dalfesztivált Conchita Wurst, aki most egy Instagram-posztban előzte meg, hogy kiszivárogjon az információ.

„Elérkezett a nap, hogy egy életre megszabaduljak Damoklesz kardjától: évek óta HIV-pozitív vagyok.” – indította a posztot közösségi oldalán az osztrák származású Conchita.


Az énekes 2014-ben Rise Like A Phoenix című számával érte el az első helyezést az Eurovíziós Dalfesztiválton, nemzetközi hírnévre téve szert ezáltal. Elmondása szerint bejelentésével elejét szeretné venni, hogy valaki más által jusson el a közönséghez betegségének híre. Eddig úgy gondolta, ez egy magánéleti probléma, és karriere szempontjából nem releváns az infó, most azért osztotta meg mégis, mert egy exbarátja megfenyegette, hogy szétkürtöli, és az újabb problémát jelentett volna számára.


Posztjában leírta, hogy évek óta kezelés alatt áll, és egészsége sem romlik, családja és barátai mellette állnak, és mindenben elfogultság nélkül támogatják. „Remélem, hogy ezzel bátorítani tudok mindenkit, és teszek egy lépést a HIV-fertőzött emberek megbélyegzésével szemben…”

2018.04.16