Gyerekprogramok a héten
2018. május 17 - 23.
Ha kultúrát kedvelő felnőttet szeretnénk nevelni, nem árt idejekorán megismertetni gyerekeinket a művészetekkel. A zenei fejlődésükben többek között a Hangszert a kézbe című interaktív kiállítás, míg a képzőművészetekkel való ismerkedésben a Magyar Nemzeti Galéria Szombati szemezgetője lehet hathatós segítség. Ügyes kezűeknek játékkészítést ajánlunk Óbudán.

Akvárium Klub 

Facebook-esemény >> 

május 15–19.: 

Hangszert a kézbe – interaktív hangszerkiállítás 

Ajánlott korosztály: 3+. Iskolák és óvodás csoportok jelentkezhetnek a délelőtti foglalkozásokra, délutánonként pedig bárki ellátogathat a kiállításra. Több mint 150 hangszerrel és rendhagyó énekórával várják a gyerekeket. Ingyenes!  

Angyalföldi JAMK 

www.kult13.hu 

május 20-án 11h: 

Hamupipőke – zenés mesejáték 

Ajánlott korosztály: 4+. A szépséges Hamupipőke – galamb-barátai segédletével – elszökik az udvari bálra, ahova mostohája és mostohatestvérei is igyekeznek. Délceg táncosa, a herceg oldalán észre sem veszi, hogy repül az idő... Szélsebesen nekiiramodik hát, hogy előbb érjen haza, mint mostohaanyja, ám cipellője beleakad a palota lépcsőjébe. A hercegnek nincs többé maradása. Minden házba bekopogtat, hogy a kecses cipellő bájos gazdáját megtalálja, s feleségül kérje. Jegyár: 1350-1850 Ft.  

Eötvös10 KKSz 

www.eotvos10.hu,  Facebook-esemény >>

május 23-án 9.30: 

Kuckó zenede – Zenegyerekeknek! 

Ajánlott korosztály: 0-6. Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó. Jegyár: 250-500 Ft.  

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kispesti Könyvtár 

www.fszek.hu, Facebook-esemény >> 

május 18-án 17h: 

Pénteki mókák – Manófaktúra – Aranyhal, papírsárkány 

Ajánlott korosztály: 3+. Péntek délutáni könyvbemutatókkal, játékokkal tarkított családi kézműves-foglalkozás. Ingyenes!  

Magyar Nemzeti Galéria 

www.mng.hu, Facebook-esemény >> 

május 19-én 11h: 

Szombati szemezgető 

Minden alkalommal egy kiemelkedő alkotásé a főszerep. Ajánlott korosztály: 5+. Játékos foglalkozások családoknak – 1 alkalom, 1 műalkotás. Ingyenes! 

Mesemúzeum 

www.mesemuzeum.hu 

május 19-én 11–13h: 

Közös társasjátékozás 

Ajánlott korosztály: 6-12. Vajon megtalálod a labirintusból kivezető utat? Tudsz egymás után kétszer hatost dobni? Menni fog a pókerarc? Gyere, próbáld ki! Jegyár: 400-600 Ft.  

Óbudai KK - Civil Ház 

www.kulturkozpont.hu 

május 23-án 16h: 

Bütykölő – Népi gyermekjátékok 

Ajánlott korosztály: 5+. Gyermeknap alkalmából egyszerű, akár otthon is elkészíthető gyerekjátékokat készíthetnek a látogatók természetes és újrahasznosított anyagokból. Ingyenes!  

Vigyázó Sándor MH

www.vigyazomh.hu 

május 23.–június 10.: 

Színes ceruzák 

Ajánlott korosztály: 5+. A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium gyermekrajz-kiállítása. Ingyenes!  

Zeneakadémia 

www.zeneakademia.hu, Facebook-esemény >>

május 19-én 10h: 

Liszt-kukacok Akadémiája: Zenés beavató foglalkozás 

A kiscsoportos zenés beavató foglalkozások továbbra is a 6–10 éves korosztálynak szólnak. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, ők az aznap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be (amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk). Ajánlott korosztály: 6-10. Jegyár: 900 Ft.  

2018.05.16