Így készült a Haverok harca
Negyven körüli felnőttek lassan már harminc éve minden májusban vadul fogócskáznak, és ettől még az sem tántoríthatja el őket, ha ezért több száz, vagy akár ezer kilométert kell átrepülniük. Ha hiszed, ha nem, a Haverok harca alapötletét egy igaz történet szolgáltatta.

10. A történet bármilyen hihetetlennek tűnik, mégis igaz. Az 1990 óta minden évben töretlenül fogócskázó barátokról 2013-ban jelent meg cikk a Wall Street Journal hasábjain, és erre csapott le a Warner stúdió.  

9. A cikk megjelenése és a filmjogok megvásárlása között alig egy hónap telt el, ami azért elég gyorsnak számít a szakmában. 

8. A valóságban a fogócskázó barátok nem öten, hanem tízen vannak, és a filmbeli karakterek nem feleltethetők meg egyiküknek sem. 

7. Lehet, hogy az alakok kitaláltak, a fogócskázós helyzetek azonban többnyire nem. A temetésen vagy a kórházban fogócskázás, az éjjeli betörés vagy az álruhás jelenetek a valóságban is megtörténtek. 

6. Az öt barátot játszó színészgárdát nagyon sokáig keresték. Az előkészületek egy pontján még úgy volt, hogy Will Ferrell és Jack Black is beszállhat a projektbe. 

5. Ahhoz képest, hogy volt osztálytársakat játszanak, Hannibal Buress és Jon Hamm között tizenkét (!) év a korkülönbség. 

4. Az erdei üldözéses jelenet csapdáinál és hangeffektjeinél a rendező direkt törekedett arra, hogy megidézze az 1987-es Predator filmet. 

3. Jeremy Renner keze csúnyán megsérült a tavalyi forgatás egyik akciójelenetének felvétele közben. Amikor befáslizott kézzel jelent meg a Karlovy Vary-i Filmfesztivál vendégeként, mindenki azt hitte, hogy a Bosszúállók forgatásán sérült meg. 

2. Mivel Renner keze nem jött rendbe elég gyorsan, az alkotók egy szokatlan trükkhöz folyamodtak: CGI segítségével új, egészséges kezet rajzoltak a színésznek, így a filmben egyáltalán nem látszik a sérülése. 

1. A stáb a teljes filmet Atlanta városában rögzítette. 

2018.07.02