Gyerekprogramok a héten
január 24 - 30.
A héten tobzódunk a mesékben, melyek megnyugtatnak, a világról tanítanak, megnevettetnek, kreativitásra sarkalnak, éneklésre bátorítanak, de a zene is fontos szerepet kap a következő napok válogatott gyerekprogramjai között.

Barabás Villa

www.barabasvilla.hu 

január 27-én 10h: 

villa.berek mesekuckó farsang 

Ajánlott korosztály: 4-7. Az elmesélt történet megnyugtat, tanít a világról, gazdagítja a képzelőerőt. A diavetítés mellett egy-egy interaktív mesével várja a kicsiket Dömök Edina. Farsang alkalmából, aki csak tud, bújjon jelmezbe vagy álarc mögé, így a mese még színesebb, még interaktívabb lesz! Jegyár: 500 Ft.  

Bethlen Téri Színház 

www.bethlenszinhaz.hu 

január 27-én 10h: 

Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai – a Tomcsa Sándor Színház előadása 

Ajánlott korosztály: 3+. Az előadás során tanúi lehetünk az első székely bábhős megszületésének. Ő a vásári bábjáték mintájára létrejövő hős: a Hargita hegyeinek Vitéz Lászlója, a furfangok Paprika Jancsija – becsületes nevén: Rengeteg Ábel. Az előadás után kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket a színház kávézójában. Jegyár: 1600 Ft.  

FSZEK Üllői úti Könyvtára 

www.fszek.hu 

január 25-én 17h: 

Manófaktúra – Jeges kalandok 

Ajánlott korosztály: 4-10. Újrahasznosítunk, hogy védjük a környezetet és kreatív, új technikákat is tanulhatnak a látogatók. Mesés kézműves-programsorozat. Ingyenes!  

KULTI – Albertfalvi KH 

www.facebook.com 

január 26-án 10–11h: 

Jegesmaci barátai – az Ametist Bábszínház előadása 

Ajánlott korosztály: 2+. Két kíváncsi kis pingvin a hosszú vándorúton új barátokra és ismeretekre tesz szert, míg megtalálják a jegesmedvét, akivel barátságot kötnek. A látványos, nagy méretű bábokkal előadott vidám műsor a gyerekek egyik kedvence. Jegyár: 900 Ft.  

Marczibányi Téri MK 

www.marczi.hu 

január 26-án 11h: 

Utazás a népdalok szárnyán – Kovács Nóri interaktív gyermekkoncertje 

Ajánlott korosztály: 3+. Sok közös éneklést, játékot és élményt tartogat a koncert. Nóri kreatívan illeszti be a népdalokat a mai populáris zenei kultúra keretei közé. A műsorban a vidám, lüktető ritmusú, a gyerekeket is táncra perdítő dallamok a főszereplők, amelyek minden korosztályt megérintenek. Jegyár: 1800 Ft., elővételben 1500 Ft.  

Mesemúzeum 

www.mesemuzeum.hu 

január 27-én 10.30–11.30: 

Kiscsoport koncert 

Ajánlott korosztály: 4-10. A zenekar szövegei elsősorban kortárs magyar gyerekversek, illetve ezek ihletésére született saját, játékos írások, melyekben állatokról, a hét napjairól, a kiboruló kakaóról, a gyermeki lét és lélek sajátosságairól és a mindezekhez kapcsolódó szülői megpróbáltatásokról mesélnek. Jegyár: 400-600 Ft.  

Óbudai Platán Könyvtár  

www.platankonyvtar.hu 

január 29-én 17–18h: Kutyás kisokos 

Ajánlott korosztály. 4+. Hogyan kell sétáltatni a kutyánkat? Mikor van szükség pórázra, szájkosárra? Hogyan ismerkednek egymással a kutyák? Az Elveszett Állatok Alapítvány munkatársai a kutyaetikettről és a felelős kutyatartásról mesélnek majd, és állatsimogatás is várja az érdeklődőket. Ingyenes!  

Óbudai Platán könyvtár fiókkönyvtára – Ezüsthegyi Könyvtár 

www.platankonyvtar.hu 

január 26-án 10h: 

Diafilmvetítés 

Ajánlott korosztály: 2+. Lehetsz velünk hős kapitány vagy bátor matróz! Együtt tengerre szállunk. Marék Veronika: Harcsabajusz kapitány, Harcsabajusz és a matrózmajom; Bars Sári: Jegesvízi Bálna Bálint és Marjai Imre: Kalózok a tengeren című filmeket vetítik. Ingyenes!  

TEMI Fővárosi Művelődési Háza 

www.fmhnet.hu 

január 27-én 10h: 

Babaszínház: Mazsola és Tádé 

Ajánlott korosztály: 0-3. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola jószívűsége újra meg újra felülkerekedik dacosságán. Jegyár: 1700 Ft.  

Tücsöktanya  

www.kult13.hu 

január 25-én 10.30: 

Szirmok – a Kabóca Bábszínház babaszínházi előadása 

Ajánlott korosztály: 0-3. Belépés játszóházi belépővel!  

január 27-én 10.30: 

A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack 

A színházi előadás után Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör és játszóház várja az érdeklődőket. Jegyár: 800 Ft, XIII. Kerületi Kártyával ingyenes!  

Zeneakadémia 

www.zeneakademia.hu 

január 27-én 11.00–12.30: 

Liszt-kukacok Akadémiája: Történetek zongorára 

Ajánlott korosztály: 10-15. Sokszor mondják, hogy a zene olyan, mint a nyelv: egy nyelv, amelyen a hangszerek beszélnek. De mit mond, és hogyan képes mesélni a zene, ha nem támogatja meg a szöveg? Erre a kérdésre keresi a választ 2019 tavaszán a Zeneakadémia ifjúsági sorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája, amely a felső tagozatos általános iskolásokat (s persze szüleiket, nagyszüleiket) célozza. Jegyár: 1500 Ft.  

2019.01.23