Szedd magad! – Cseresznye, meggy
Nemsokára megrohamozhatod a fákat is, hiszen megérik a meggy. És a cserkó. Pest megyében három helyszínen van lehetőséged e gyümölcsökből jól betárazni: Pécelen, Pomázon és Szobon.

A helyszínekről 

Pécel – a Kati Majorban meggyet szedhetsz, de nem muszáj, ugyanis előre leszedett terméket is vásárolhatsz. A 31. számú főútról kell lekanyarodni Pécel és Maglód között a Fáy-tanyai lehajtónál, el kell menned az aszfaltúton a raktárig, ahol már látod a táblát. Pest megye Pécel Kati major 077/18/A 

Június 15-től már várják a szedőket 30 napon át, terméstől és fogyástól függően. 

További infó >>

Pomáz – a Piliskert Kft. földjén is található meggy, de itt már cseresznye is, és szintén készültek azok számára is, akik nem akarnak megdolgozni az áruért, tehát kapható leszedve is a gyümölcs. A Dolinai út végén található a terület.  

Június 1. és 30. között várják a vásárlókat. 

További infó >> 

Szob – a Szobi Gyümölcsöskertben sokféle gyümölcs lesz a nyáron, de most itt is csak a cserkó és a meggy van a fókuszban. Budapesttől 50 km-re található a célpont, ahol módod van mást is szedni, de azt előre kell egyeztetni. És itt is készültek mindkét módon: szedheted a fáról a meggyet, de leszedve is kapható. Június 1. itt is a szezon kezdete. 

Miért jó a meggy és a cseresznye? 

1. Első és legfontosabb, mert finom és csodás a színe. Életkedved visszajön, ha elment, már csak attól, hogy ránézel.  

2. Mindkét gyümölcs jó hatással van a szívre, csökkenti a vérnyomást.  

3. Segíti a regenerálódást. 

4. Melatonint tartalmaz, mely hormon segíti a jó, pihentető alvást. 

5. A cseresznye valóban jót tesz a szemnek, nem csupán a nézése és a látása, hanem a benne lévő A-vitaminnak és béta-karotinnak köszönhetően. 

6. És javítja az agyműködést és az emésztést. 

7. Erősíti az immunrendszert. 

Pesti Est-tipp: 

Dobj össze egy egészséges túrótortát cseresznyével. Darált kekszet gyúrj össze olvasztott vajjal, majd egy tortaformába helyezd bele. A krémhez kell túró, krémsajt, tojás, olívaolaj, tejföl, porcukor, melyeket konyhai robotgépben keverj lágy állagúra. A végén tegyél hozzá kimagozott cseresznyét, majd keverj rajta még egyet. Ezt öntsd rá az imént kigyúrt alapra és 50 percre tedd sütőbe, melyet 180 fokra melegítettél. Ha nem akarsz sütni, az sem gond, találsz a neten sütés nélküli recepteket is. 

Szálka Sarolta
2019.06.11