Drakula vár! Vajdahunyadvár 2019
Budapest, Vajdahunyadvár, 2019. október 26. 17:30
Performansz a vámpírkultusz jegyében, fáklyás vártörténeti séta Lugosi Béla emlékére, vámpírfilmek és egész estés borzongás a Vajdahunyadvárban október 26-án!

Mi kell ahhoz, hogy egy igazán jó estéd legyen? Kell egy vár, a Vajdahunyadvár; egy horrorisztikus élményszínház, egy fáklyás vártörténeti séta és egy kis borzongás! A főszereplő sem maradhat el, ő pedig nem más, mint Drakula, aki október 26-án a Vajdahunyadvárban tűnik fel. 

A Városligetben nemcsak a grófot, hanem vámpírszínházának társulatát is vendégül látják. A rendhagyó, horrorisztikus elemekkel átszőtt, interaktív performansz a Terminál Workhouse csapata előadásában elevenedik meg, ahol a résztvevők vámpírok gyűrűjében hallgathatnak meséket zenével kísérve a vérszívók valós tetteiről és a hozzájuk kötődő sötét mondákról.

A Lugosi-séta a „magyar Drakula”, Lugosi Béla alakját idézi meg, aki a klasszikus horrorfilmek sztárjaként vált világhírűvé Hollywoodban, és – bár csak kevesen tudják – mellszobra a Vajdahunyadvár egyik kőfülkéjében található. A fáklyás vártörténeti séta is ennél a szobornál ér véget. Lugosi Béláról Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke is beszél majd előadása során, és a Black Friday című amerikai horror mellett vetítésre kerül a színész főszereplésével készült 1931-es filmklasszikus, a Drakula is az este folyamán.

Jegyár: 3500 Ft

2019.10.21