Kulturális maraton Óbudán
Összefogtak a 3. kerületi helyszínek, hogy életre keltsenek egy Múzeumok Éjszakáját idéző rendezvényt. Az Óbudai Kult Éj elnevezésű kulturális maratonon többek között tárlatvezetésekkel, koncertekkel, épületsétákkal és filmvetítéssel várják a látogatókat.

A programoknak az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, a Budapest Galéria, a Godot Kortárs Művészeti Intézet, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Esernyős, a Kassák Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Mókus Bisztró/Kult/Kert, az Óbudai Múzeum, az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Fiókkönyvtára és a Vasarely Múzeum ad otthont. 

A múzeumok tárlatvezetésekkel várják a közönséget,  az Óbudai Danubia Zenekar a Fő téren ad koncertet, a Kiscelliben egyebek mellett épületsétát és kriptatúrát szerveznek, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum épülettörténeti sétával és David Yengibarjan koncertjével készül, a Mókusban padlizsánkrém-készítés és filmvetítés lesz. A Godot-ban a tárlatvezetések mellet Magyar Bori és Kardos Dániel duója koncertezik.

A rendezvény 2020. augusztus 1-én 16 órától éjfélig tart. 

A látogatók az első meglátogatott helyszínen egységesen 1000 forintért megváltott jeggyel minden Óbudai Kult Éj eseményen részt vehetnek.

2020.07.26