Mundruczó Kornél angol nyelvű filmje versenyez a Velencei Filmfesztiválon
Shia LaBeouf és Vanessa Kirby főszereplésével készült Pieces of a Woman bekerült a szeptemberi Velencei Filmfesztivál versenyprogramjába. A forgatókönyvet Wéber Kata írta.

A film főbb szerepeiben Vanessa Kirby és Shia LaBeouf játszanak, míg a további szerepekben többek között az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Shlesinger, Benny Safdie és Sarah Snook is láthatóak. 

Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együttélni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre. Mundruczó Kornél és alkotótársa, Wéber Kata saját bevallása szerint ez az eddigi legszemélyesebb filmjük, és ezért izgalommal telve várják, hogy nézők elé kerülhessen. 

A film forgatókönyve Wéber Kata munkája, melyet saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írt. Wéber Kata, a Fehér isten és a Jupiter holdja című filmek, valamint számos nagysikerű színházi előadás során már közreműködött Mundruczóval, ezt a munkát is közösen jegyzik. A vágást a rendezővel ötödik alkalommal együttműködő Jancsó Dávid jegyzi, míg új alkotótársakat is megismerhetünk, a norvég Benjamin Loeb operatőr, a kanadai Sylvain Lemaitre látványtervező, illetve a világhírű, Oscar-díjas zeneszerző, Howard Shore személyében. 

A 31 napos forgatás fő helyszíne a kanadai Montreal volt,  ahol a helyi illetőségű Arcade Fire zenekar egy megjelenés erejéig és egy saját dalt dedikálva csatlakozott az alkotógárdához. A forgatás során az alkotóknak és a stábnak olyan megpróbáltatásokkal kellett megküzdeniük, mint a viszontagságos téli időjárás vagy a koronavírus-járvány által okozott nehézségek. 

A tervek szerint a filmet hamarosan Magyarországon is bemutatják. 

2020.07.28