Gyújtóhatás
Live Wire, Amerikai akciófilm, 78 perc, 1992
Brosnan úrnak dagi felesége van az életben, és ha cikizik őt, bizony az intelligens akcióhős akár tettlegesség árán is megvédi a karcsúság terén kihívásokkal küzdő asszonyát. Mert rendes.

Ebben a filmben is gondjai támadnak szerepbeli kedvesével, ám merőben más jellegűek, erről később. Mert sokkal fontosabb, hogy a szakmája szerint tűzszerész Brosnan papinak (Danny O’Neill) rengeteg dolga akad egy robbantás-sorozat miatt, ami Washington belvárosának utcáit rázza meg. A célpontok az amerikai szenátus tagjai közül kerülnek ki, akikért talán nem olyan kár, viszont a járulékos gyalogoshalál sem semmi. Gondolom. Ráadásul a gyújtószerkezetek lenyomozhatatlanok, és a helyszíneken csupán deformálódott testrészek maradnak.

Nem árulom el az egyedi főpoént, inkább visszatérek főszereplőnkhöz, aki nem tud rendesen koncentrálni a munkára, mert általában saját gondolataival van elfoglalva. Az egész város azt beszéli, hogy felesége, Frank Traveres (Ron Silver) szenátor szeretője, és már nemcsak kollégái és a rendőrök, hanem a terroristák is ezen röhögnek, és bizony ilyenkor megremeg a színes drótokat vágni készülő kéz. Vagy nem is drótok lesznek? Csitt, a csattanót meg kell nézni! 

háopépé
2007.02.09