Noel
Bizonyított tény, hogy Az élet csodaszépnél nem lehet jobb karácsonyi filmet alkotni - a filmesek mégis minden év végén megpróbálkoznak vele.

A Noel érdekessége, hogy az elsősorban színészként ismert Chazz Palminteri rendezte, s hát bizony nem ilyen bemutatkozó nagyjátékfilmet vártunk volna a marcona, legtöbbször gengsztereket alakító sztártól. A Noel romantikus, megható, „többzsebkendős” meséjét először nemigen tudjuk hova tenni: egészen furcsa összeállítású párok összjátéka jelenik meg benne (egy öreg pincéré és egy fiatal rendőré, ill. egy fiatal macsóé és egy idősebb nőé), majd életszagú és erőltetett, hiteltelen, már-már abszurd jelenetek váltakoznak benne.

Amikor pedig az egész a legabszurdabb, hirtelen elkezd működni (pl. egészen váratlanul kegyetlenül sírnivaló lesz). Ráadásul még karácsonyi csodák is történnek benne - a végére tényleg már csak azt várjuk, mikor jelenik meg az elmúlt és az eljövendő karácsonyok szelleme. A Penélope Cruz, Paul Walker és Susan Sarandon főszereplésével készült film kifejezetten egyenetlen, de semmivel sem rosszabb az átlagos karácsonyi felhozatalnál. 

Kiadás: Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar felirat. Extraként képgaléria és alkotói életrajzok. 

Noel, 2004, 96 perc, Navigátor Film (12)

fürkész
2007.12.10