Nancy ül a fűben – 2. évad
Némileg kevesebb humorral és mély jellemábrázolással, de sokkal fordulatosabb cselekménnyel jelentkezik a fűárus kertvárosi háziasszony kalandjainak következő 12 epizódja.

És akkor innentől kezdve csak az olvasson tovább, aki már túl van az első évad epizódjain! Aki például esetleg március 17-én kezdi el nézni a sorozat első részeit (a Cool tévé Spangli címen kezdi el sugározni), mindenképpen tartogassa későbbre az olvasást... 

Az első évad végén tehát ugye ott hagytuk abba, hogy a kétgyermekes, 12 és 18 éves fiait férje halála után egyedül nevelő Nancy, az agrestici marihuánadíler összejön egy sármos elvált apukával, akiről éppen akkor derül ki, hogy a Kábítószer-ellenes Ügyosztály (D.E.A.) rendőreként dolgozik, amikor Nancynk úgy dönt, terjesztés után immár kiterjeszti az üzletet, és elkezd termesztéssel is foglalkozni. 

„Az ügynökök gyöngye”, Peter (Martin Donovan játssza!) igen fontos, mondhatni kulcsfigura lesz a második évadban. A cselekmény legtöbb fordulatát ő generálja, és megjelenésével párhuzamosan egyrészt kivesznek az első évadot igen erősen jellemző flash-backek (amikor is Nancy halott urával kapcsolatos emlékeket idézett fel), másrészt kevesebb lesz benne a humor, harmadrészt pedig – és ez a legfontosabb vonása az évad epizódjainak – (még az eddiginél is) erőteljes(ebb) krimi elemek kerülnek be a sztoriba. 

Az alkotók azonban mintha minden erejükkel az egyre meredekebb fordulatokra koncentráltak volna, és kissé megfeledkeztek a jellemábrázolásról. A főhősnővel – aki rossz döntést rossz döntésre halmoz – egyre nehezebb azonosulni (bénázásával és sodródásával időnként egyenesen a Született feleségek Susanjára emlékeztet), ezenkívül Peter figurájának pálfordulásait sem támasztja alá semmi, így azok meglehetősen hiteltelenek. 

Ennek ellenére a Nancy ül a fűben továbbra is megmaradt remek sorozatnak, s ahogy azt már az első évadnál megszokhattuk, ezúttal is olyan brutális cliffhangerrel ér véget a legutolsó rész, hogy muszáj leszünk megnézni a harmadik évadot is (akár tetszett a második, akár nem), mert most aztán tényleg elképzelni sem tudjuk, mi is lesz ezek után Nancyvel... 

Kiadás: 

Angol DD 5.1-es, magyar sztereó hang, magyar, angol és még egy csomó felirat. Extrák ezúttal sajnos nincsenek. 

Weeds – Season 2, 2006 * 12-szer 25-27 perc, összesen kb. 316 perc * Fórum Home Entertainment * (16) 

fürkész
2008.03.09