Bolondok aranya
Fool’s Gold, 2008 Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték, 113 perc
Legkésőbb James Bond óta tudjuk, hogy bikiniben minden kicsit izgalmasabb, de a jó öreg 007-es azt is megtanította, hogy némi ész és valós izgalom nélkül a dombocskák és bicepszek mit sem segítenek egy filmen. A randiguru és a Mindenütt nő rendezője nem figyelt Bondra.

A tengerentúlon legutóbb a Szahara és Az utolsó gyémántrablás című kétes értékű opusokkal igyekezték kielégíteni azt a nézői csoportot, mely egy izzadt felsőtest vagy egy didivillanás láttán hajlamos megfeledkezni a kibontakozó cselekményről, és egy elismételt poénnak is úgy örül, mint újszülött a gyednek. Andy Tennant író-rendező hirtelen nagylelkűségtől vezérelve ebben a filmben a fentieken túl azokat a nézőket is elkényezteti, akik kifejezetten rajonganak az irritáló színészekért és a bárgyú történetvezetésért, a kincsvadász Ben Finnegan (Matthew McConaughey) és kedves exneje (Kate Hudson) kalandja ugyanis körülbelül annyira eredeti, mintha a Szomszédok szereplőgárdája egy kerületi kábeltévé megbízásából leforgatta volna A Karib-tenger kalózai negyedik részét. 

A könnyed romantikus vígjátékok mezőnyében a Bolondok aranya kifejezetten pergő darabnak számít, még víz alatti jeleneteket is elcsíphetünk benne (!), és mivel több benne a pofon, mint a puszi, ezért leginkább azoknak szól, akik a bunyót nézni szeretik, a szexet pedig csinálni. 

csmozi
2008.04.02