John Rambo
Öregember nem vén ember - vágja a szemünkbe Stallone immár másodszor egy éven belül.

Sylvester Stallone a Rocky Balboa után a másik legendás karakterét is leporolta, hogy megmutassa, mi fán terem az igazi hős. Húsz évvel legutóbbi bevetése után Rambót egy thaiföldi folyón pöfögő bárka kormányrúdjánál látjuk viszont. A vietnami háborúból a legtovább a környéken maradt gyilkolózseni ezúttal egy csoport jótét lelket indul kimenteni a dzsungel mélyéről, egy kegyetlenkedő burmai katonai osztag fogságából.

Egy szedett-vedett zsoldoscsapat adja a kontrasztot Rambo régivágású harci moráljához, amivel eltökélten és az ellenséget szó szerint miszlikbe aprítva teljesíti a küldetést. Míg a Rocky Balboa csordultig volt szívvel és nosztalgiával, a John Rambo - a film kissé vontatott első fele után a nonstop akciós második felében - inkább a harci jelenetek nyers brutalitásával hozza vissza a régi Rambo-fílinget: fejek röpködnek, gigák szakadnak, végtagok potyognak, tócsákban áll a vér, de hősünk megmenti a szőke szépséget. 

Kiadás: Magyar, angol DD 5.1-es hang, magyar felirat. A 22 perces promóciós werkfilm magyar hangalámondással szól, interjú tíz szereplővel és filmkészítővel - magyar felirattal, van még 16 percnyi nyers felvétel a forgatásról és előzetes. 

nelson
2008.07.10