Oltári fiúk
The Dangerous Lives of Altar Boys, amerikai filmdráma, 104 perc, 2002
Nem, kérem, az ominózus film nem azonos a musicallel, melynek magyar változata tuti befutó lenne a banális dalszövegek („Oltári szent fiúúúúk - csíííípem az ostyát meg a boooort”) olimpiáján.

Mindenesetre a zenei körítésre ezúttal is nagy hangsúly helyeződött, a filmben elhangzó szerzeményeket ugyanis bizonyos Josh Homme komponálta meg, akinek neve mind a Kyuss, mint a Queens Of The Stone Age rajongók számára ismerősen csenghet. Emberünk pedig híres arról, hogy nevét minőségi produkciókhoz adja. 

Minden, ami a képzelet világában él, megtestesül a valóságban. Vagy a valóság a képzelet része? Ez Francis életének egyik nagy kérdése. Francisnek van egy barátja, Tim. A fiúk 14 évesek, egy egyházi iskola diákjai. A tanárok és a srácok „csak” valódi, élő emberek, egészen addig, amíg a Francis által rajzolt képregényekben életre-halálra menő harcot vívó hősökként testet nem öltenek. Már csak azt kell eldönteni, melyik az igazi arcuk. A gond csak az, hogy Francis ezt barátján kívül senkivel nem tudja megosztani, mert a képregény nem illik a katolikus iskola szigorához… 

kirsch
2010.03.16