Bosszú és újrakezdés
Revenge of the Middle-Aged Woman, amerikai vígjáték, 90 perc, 2004
Ami azt illeti, a cím alapján több bizalmat szavaznék a Támadás a harci robotok szigete ellen nevezetű ősgagyinak, már csak jóval kevésbé sablonos mivolta miatt is. Meg aztán ez utóbbi garantáltan mérföldekkel szórakoztatóbb is.

Persze, ha az ember közösséget tud vállalni a komikus-romantikus tévéfilmeket vacsorázó hajcsavarós családanyákkal, abban az esetben rögtön nyitottabban áll ehhez a produkcióhoz. Annál is inkább, mert bizonyára ők voltak a film elsőszámú célközönsége. 

Rose és Nathan egy repülőgépen találkozott egymással. Huszonöt esztendővel később házasokként látjuk viszont őket, felnőtt gyerekeik vannak. Az asszony vezető szerkesztőként dolgozik egy kiadónál, ahol a férje is szerkeszt. Nathan el akarja hagyni a feleségét a fiatal asszisztens, Mindy kedvéért. A helyzet rosszabbodik, amikor a kiadó meg akarja újítani, fiatalítani a lapot és emiatt elbocsátják Rose-t az állásából. Az asszony a kezdeti levertség után mindinkább magára talál, egyedül is elboldogul az életben. Azután újra felbukkan a régi szerelme, Hal. 

kirsch
2010.05.25