Keresztanya
Budapest, Thália Színház, 2013. január 20. 15:00
Egy igazán különleges, egyszemélyes tündérmesének lehetünk szem- és fültanúi: az egri Harlekin Bábszínház vendégjátékában Csákányi Eszter szólóban áll a limlomokkal elhalmozott színpadra, és furcsa történetről mesél.

A mese egy szegény cigányasszonyról szól, akinek gyermeke születik, de szegénysége miatt nemhogy a faluból, de még a rokonságból sem akarja senki vállalni a keresztszülőség terhét. Végül egy anonim tündér ajánlkozik a keresztanya szerepre, de csak akkor, ha a szegény cigányasszony lemond a gyermekéről, és a tündér faraghat embert a csecsemőből... De mit mondhat erre egy anya?

Csákányi Eszter először készített egyszemélyes előadást gyerekeknek, a cigány népmese feldolgozása azonban cseppet sem hagyományos és nem megszokott bábszínházi eszközökkel történik. Ettől lesz izgalmas és roppant megható is a sztori. 

Ha megállunk egy pillanatra a mindennapi rohanásunk közben, és végighallgatjuk a kacatok furcsa mesemondóját, elgondolkodhatunk bánaton és örömön, szegénységen és gazdagságon, életen és halálon. Talán többek is leszünk tőle. Egy kicsit biztosan...

Az előadás 6 éves kortól ajánlott! 

Tervező: Kósa Annamária  

Zeneszerző: Bakos Árpád  

Koreográfus: Nemes Zsófia  

Rendező: Csató Kata  

Előadja: Csákányi Eszter

 

2010.09.17