Sok barátja lett a Social Networknek
Sok barátra tett szert az elmúlt hétvégén az észak-amerikai mozikban a David Fincher rendezte Social Network – A közösségi háló c. Facebook-film. Szám szerint 2, 9 millióra, akik összesen 23 millió dollárt hagytak a jegypénztáraknál.

A második helyet – a korábbi hétvégéhez hasonlóan – Az Őrzők legendája című 3D-s animációs film szerezte meg, 10, 9 millióval. A bronzérmes a múlt heti győztes, a Tőzsdecápák - A pénz nem alszik lett: 10, 1 millió dollárt keresett az elmúlt hétvége alatt az Egyesült Államok-beli és kanadai filmszínházakban. 

A korábban szintén bajnok Ben Affleck-bűndrámát, a Tolvajok városát ezúttal 10 millióval a negyedik helyen találjuk, míg a TOP5-be még a Könnyű nőcske című középiskolai komédia fért be (7 millió dollárt szedett össze). Ami a Social Networkön kívüli többi friss bemutatót illeti: a Védtelen gyermek című Renée Zellweger-horror 5, 4 millióval a hetedik helyen nyitott, és szintén elég kiábrándító bemutatkozást produkált a Let Me In című vámpírmozi. A svéd Engedj be! remake-je 5, 3 milliós eredményével a nyolcadik helyre kapaszkodott fel. 

Hazánkban a Social Network – A közösségi hálót november 11-én mutatják be a mozik, Az Őrzők legendája már ezen a héten, október 7-én megérkezik (kísérőfilmként előtte egy vadonatúj 3D-s Gyalogkakukk-kisfilm, a Fur of Flying lesz látható), a Tőzsdecápák-folytatásnak pedig már szeptember 30-án megvolt a magyar premierje. Nem kell sokat várnunk a Tolvajok városára és a Könnyű nőcskére sem: előbbi október 21-én, utóbbi október 28-án látható a magyarországi filmszínházakban. A Védtelen gyermeket pedig rendkívüli módon hamarabb láthatták a magyar nézők, mint az amerikaiak (igaz, csak DVD-n). 

(est.hu összeállítás)

2010.10.04