Penge 2.
Blade II, amerikai-német akcióthriller (2002)
A Gestapo-bőrkabátos vámpírvadász újra rendet vág a hegyes szemfogú vérszopó genyák között. Ráadásul ezúttal Guillermo Del Toro rendezésében, tehát még az sem kizárt, hogy valami gyermeki elméből előpattant szörnyeteg is beszáll a buliba.

Persze nem holmi autóstáskás technikatanár – klimaxos énektanárnő hibridre kell gondolni. No, de minden egyéb feltételezés is merő ostobaság lenne részünkről, egyedül a vámpírok felbukkanására vehetünk mérget. Természetesen ezek a dögök már a korszellemhez igazodtak, úgyhogy Wesley hiába is lóbálná előttük nagyanyja fokhagymás rózsafüzérét. 

A vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit. A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újratoborozza a régi csapatot és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség ellen. A vérfürdő egészen idilli volt a rájuk váró harchoz képest. 

kirsch
2010.11.05