Együtt folytatja Depp és Jolie?
Mint arról korábban már írtunk, Az utazó című remake-ben láthatjuk először közös filmben a jelenlegi talán két legnagyobb sztárt: Johnny Deppet és Angelina Jolie-t. Egyes találgatások szerint nem ez lesz az utolsó közös munkájuk...

Minden idők egyik legnépszerűbb, stílusalapító krimiírója Dashiel Hammett volt, akinek magányos, cinikus detektívhőseit a legtöbbször Humphrey Bogart keltette életre a mozivásznon. Az író utolsó regénye, A cingár feltaláló (The Thin Man) moziváltozata a harmincas években annak köszönhette népszerűségét, hogy a korábbi műveknél könnyedebb és játékosabb volt – így születhetett még vagy öt filmes folytatása (William Powell főszereplésével). Az idő azonban megérett egy új változatra. 

A hírek szerint Johnny Depp cége vásárolta meg az újra-megfilmesítés jogát, vagyis a detektívet maga Depp alakítja majd; a forgalmazó a Warner Bros. Pictures lesz. Az új terv egyébként állítólag egyenes következménye annak, hogy a színész nemrégiben alaposan kipróbálhatta a klasszikus krimi/thriller műfajt. 

Az utazó című filmjében ugyanis üldöz, üldözik, nyomoz és bűnözik – a forgatás során ráérzett a zsáner izgalmaira. Mivel az opusban Angelina Jolie a partnere, és a hírek szerint a forgatáson nagyon jól megértették egymást, sokan már azt találgatják, hogy talán a 2013-ra ígért A cingár feltalálóban is Jolie térhet vissza Depp partnereként. Addig is első közös filmjüket, Az utazót (eredeti címén a The Touristot) az eredetileg tervezettnél korábban, jövő január helyett már idén december 29-től megnézhetjük a magyar mozikban. 

(IC Press)

IC Press
2010.11.10