Sehonnai Király
Budapest, Bárka, 2011. április 30. 10:00
Egy rendkívül közvetlen hangvételű előadás, mely az Utcaszínházi Alkotóközösség figura és történet improvizációiból született. Szereplők és gyerekek állandó interakcióban, szinte közös térben, együtt élik át a történteket.

Ennek megfelelően a szövegeket még most is rögtönzik a színészek, akik a mesélő vezetésével – a maszkokat cserélgetve – elevenítik meg Márton, a leendő király nagy utazásának közel húsz szereplőjét, fontos eseményeit, találkozásait.

 

A színpadon látványos, akrobatikus elemekkel átszőtt, magas színvonalú mozgáskultúrával megformált, dinamikus játék zajlik. Az ifjú nézők szorosan követik a történetet, saját fantáziájukban a színészekre vetítve egészítik ki a jelenetek képeit.  

A lehengerlő mese olyan témákat is megélhetővé tesz a gyerekek számára, mint a felelősségvállalás, a szerencse és a szerencsétlenség, a képesség a saját sors megváltoztatására. Kicsik és nagyok magukra ismerhetnek Marci herceg és Rozi királylány csalódott, dühös, irigy vagy makacs és önfejű tulajdonságaiban.  

Az előadás a 2010. évi Vidor Fesztiválon elnyerte a legjobb utcaszínháznak járó Pierrot Díjat!  

A mese után egy különleges workshopon lehet kipróbálni a maszkok karakterformáló erejét, illetve a kézműves foglalkozás keretein belül saját egyedi álarcot is lehet kreálni.

2011.03.22