Delfines kaland: miniwerkfilm
Október 20-án mutatják be a magyar mozik a Delfines kaland 3D című szívhez szóló, megtörtént eseményeken alapuló családi filmet. A mű egyik főhőse, Winter, a delfinborjú belegabalyodik egy mélytengeri csapdába. Az életét egy...

...kisfiú menti meg – ám az állat uszonyán az orvosok már nem tudnak segíteni: a közeli állatkórház medencéjében amputálni kell a létfontosságú végtagot. Megmentője azonban nem feledkezik meg Winterről. Kettejük között őszinte kapcsolat alakul ki, és a fiú mindent elkövet, hogy meggyőzzön egy háborús sérülteket kezelő orvost: készítsen műuszonyt a delfinnek... 

A film forgalmazójától érkezett 2 és fél perces, magyar feliratos összeállításban megszólalnak a Delfines kaland főszereplői (Morgan Freeman, Ashley Judd, Harry Connick Jr., Cozi Zuehlsdorff és Nathan Gamble), producerei és rendezője, Charles Martin Smith is. Láthatunk ezenkívül a videóban természetesen számos részletet a filmből, és feltárulnak a Wintert befogadó akvárium csodái is. 

A Delfines kaland egyik szinkronszerepét egyébként Kovács Patrícia vállalta, aki számára azért különös fontosságú ez a történet, mert ő maga is működtet egy olyan alapítványt, a Suhanj!-t, amely a mozgás örömét kívánja megosztani sérült és fogyatékkal élő emberekkel: önkénteseik (köztük maga a színésznő) kerekesszékesekkel futnak, látássérültek számára szerveznek spinningfoglakozásokat – legutóbb például a budapesti félmaratonon vettek részt. 

„Mindig hinni a legnehezebb. Azért nagy öröm, hogy készülnek ilyen filmek, mert átélhetővé teszik, milyen nehezek a fogyatékkal élők mindennapjai, és hogy mégsem szabad feladni: ezeket a történeteket el kell mesélni. Az már csak ráadás, hogy a fontos mondanivaló egy mindenki számára szerethető, kedves, játékos történetbe van csomagolva. A legtöbb néző valószínűleg észre sem fogja venni, mennyit tanul mozizás közben. Csak élvezi, hogy együtt suhan a delfinekkel a tenger mélyén” – mondta a színésznő a szinkronfelvételek után. 

(InterCom)

2011.09.14