Egzotikus helyett angol színész a Star Trek 2-ben
Egyetlen Star Trek-rajongó sem gondolta volna, hogy kiváló színészek sorra mondják vissza a felkéréseket: nem akarnak főgonoszt játszani a várva várt Star Trek-folytatásban. Pár hónapja nagy ováció fogadta, hogy J.J. Abrams rendező...

...Benicio Del Torót képzeli el Khan szerepében, ám az Oscar-díjas sztár közölte, nem érdekli a dolog. Del Toro után Edgar Ramírez került szóba, aki a Carlos című minisorozatban feledhetetlenül formálta meg a Sakál becenéven is ismert nemzetközi terroristát. Ám Ramírez is visszamondta a felkérést, s ekkor már csak Jordi Mollà maradt a pakliban. 

A szintén delejes tekintetű spanyol színész-rendező emlékezetes gonoszokat játszott a Bad Boys 2-től a tavaly bemutatott Colombianáig, ám az alkotók végül mégsem őt választották, hanem Benedict Cumberbatch-et, aki napjainkban kezd a legfelkapottabb brit színészek közé emelkedni. 

A Star Trek-rajongóknak persze semmi nem elég jó. Most amiatt fáj a fejük, hogy ha a latin-amerikai/mediterrán (azaz Puerto Ricó-i, venezuelai és spanyol) jelöltek után egy tősgyökeres angol kapta a főgonosz szerepét, valószínűleg mégsem az eredeti sorozat klasszikus karaktere, Khan akarja majd szétbombázni az Enterprise űrhajót, mert ahhoz Cumberbatch nem elég egzotikus. Az egyelőre cím nélküli Star Trek-folytatást 2013. májusában mutatják be a magyar mozik – akkor minden kiderül.

UIP
2012.01.11