Várandósok – Az a bizonyos kilenc hónap
What to Expect When You’re Expecting, 2012 Színes, magyarul beszélő amerikai vígjáték, 110 perc
Legutóbb A legszebb dolog című francia dramedyben, azelőtt pedig a 2010-es, Jennifer Lopez-féle Ilyen a formám című romkomban láthattuk, mit is gondolnak a filmkészítők arról „a bizonyos kilenc hónapról”. J-Lo-rajongóknak jó hír, ...

...hogy a színész/énekesnőt a Várandósokban is viszontláthatják, mely alkotás azzal fejeli meg a várandósvígjátékokat, hogy nem egy, hanem rögtön öt pár babavárását követi nyomon. Ennek során a legkülönfélébb figurákat ismerhetjük meg.

Van itt sikeres celebpáros (Cameron Diaz és Matthew Morrison), melynek tagjait váratlanul éri a terhesség; két rivális szakács (Anna Kendrick és Chace Crawford), akiknek rögtön az első randin sikeredik be a bébi; egy nemzetközi piacról örökbefogadni készülő házaspár (Lopez és Rodrigo Santoro); végül egy érdekes család, ahol egyszerre fogan meg a negyvenes fiú felesége és a versengő, alfahím apuka jóval fiatalabb trófeaneje (Elizabeth Banks, Ben Falcone, Dennis Quaid és Brooklyn Decker). S ha mindez esetleg nem lenne elég, az asszonnyal adoptálást tervező, ám bizonytalankodó férfi tanácsért egy bizonyos „csődörkörhöz” fordul: itt tapasztaltabb kispapák – élükön a Chris Rock alakította Vickel – osztják neki lelkesen az észt.

A mainstreambe egyre jobban belesimuló Kirk Jones rendező (Lottózsonglőrök, Nanny McPhee, Mindenki megvan) ezúttal egy amerikai terhességi kalauz és folytatásai alapján dolgozott, a szokásos, jól ismert problémákat (epidurál vagy természetes szülés, a pelenkázás rejtelmei) azonban a lehető legviccesebben ábrázolja. 

firkász
2012.05.23