E. L. James: A szürke ötven árnyalata
A legújabb bestseller, ami világszerte meghódította a női olvasóközönséget. A szerző, a férjezett, kétgyerekes, chilei és skót szülőktől született 49 éves brit írónő (eredeti nevén Erika Leonard) maga is meglepődött első regénye kirobbanó sikerén.

A végzős egyetemista, Ana egy, az iskolaújságba készülő interjú okán megismerkedik a 27 éves Christian Greyjel. A multimilliomos cégvezető szürke szemekkel és számos szürke nyakkendővel rendelkezik, no meg egy kissé szokatlan hobbival: elkötelezett rajongója a szadomazo szexnek (melyben természetesen ő a domináns fél, és a nő az alávetett). Az egyre szerelmesebb Anának tehát el kell döntenie, hogy vállalja-e ezt a kockázatos kapcsolatot.

Habár a könyv több leírást is tartalmaz az említett szadomazo aktusokról, ez ne tévesszen meg senkit. A szürke ötven árnyalatának körülbelül annyi köze van a pornográfiához, mint a Twilightnak a vámpírokhoz (és sajnos a szépirodalomhoz is). Valójában egy meglehetősen naiv világképpel bíró romantikus lányregényhez van szerencsénk. Mely ráadásul hamarosan nálunk is trilógiává bővül, hiszen augusztusban jön A sötét ötven árnyalata, októberben pedig A szabadság ötven árnyalata. Izgi! 

Ulpius-ház Könyvkiadó, 3999 Ft 

fürkész
2012.07.23