Bölcsőd lesz a koporsód

olvasói
10/10 (2)
Hollywoodban évről évre egyre több pénzt és energiát fektetnek egy új filmtípus, a szigorúan semmitmondó, de szemkápráztató akciófilm megteremtésébe. A tökéletes darab még várat magára, addig is itt van az operatőrből (Dante pokla, Az ördög ügyvédje) rendezővé (Öld meg Rómeót!, Sebhelyek) lett Andrzej Bartkowiak színes életművének legújabb, mondhatni összegző munkája.


Hollywoodban évről évre egyre több pénzt és energiát fektetnek egy új filmtípus, a szigorúan semmitmondó, de szemkápráztató akciófilm megteremtésébe. A tökéletes darab még várat magára, addig is itt van az operatőrből (Dante pokla, Az ördög ügyvédje) rendezővé (Öld meg Rómeót!, Sebhelyek) lett Andrzej Bartkowiak színes életművének legújabb, mondhatni összegző munkája. Összegző, mert a direktor két korábbi filmjéből emelt ki egy-egy sztárt: a Jackie Chan dublőrjének beillő Jet Li-t és az akciószínészi pályával barátkozó DMX-et. A tajvani titkos ügynök Su Duncan és a profi tolvaj Tony Fait szerepében ők ketten harcolnak az elvetemült gazember, Ling (Mark Dacascos - Kickboxer 5.) ellen, aki elrabolta Tony kislányát, s mellesleg éppen a világ elpusztítására készül. A színészi gárdát természetesen mindkét oldalon mellék-akcióhősök erősítik, így két ütés között jut hely a humornak, a szeretetnek és a majdnem-szexnek is. Az extrém motorsportokkal és robbanó helikopterekkel színesített filmnek nem erőssége a feszes dramaturgia, ezért helyenként úgy tűnik, hőseink csak a harc szépsége miatt küzdenek. És persze az ellenfél szépsége miatt is, hiszen a végső nagy összecsapásban mindenki méltó kihívóra talál: tajvani ügynök a tajvani árulóval bunyózik, szerető apa a törhetetlen verőemberrel, a csinos afro-amerikai hölgy pedig az ázsiai rosszlányt tanítja móresre - etnikai villongások egy nemzetközi terroristákkal zsúfolt hangárban. Szerencsére a jók még azelőtt győznek, hogy a film átfordulna saját paródiájába.
csmozi
2003.05.08
|
Cradle 2 the Grave
amerikai akcióthriller, 100 perc, 2003
Akció, humor és majdnem-szex: derék bunyósok a gonosz gyermekrabló ellen.
Színész:

Jet Li
(Su)

DMX
(Anthony Fait)

Anthony Anderson
(Tommy)

Kelly Hu
(Sona)

Tom Arnold
(Archie)

Marc Dacascos
(Yao Ling)

Gabrielle Union
(Daria)

Michael Jace
(Odion)

Paolo Seganti
(Christophe)

(6 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.