Átok 2.

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (93)
A nagy kérdés az: miért ijedünk meg ugyanazoktól a régi ijesztgetős trükköktől újra és újra, mint a szenilis nagymama reggelente a saját tükörképétől? Pláne egy folytatásban, ahol ugyanazok az indítékok, a halálnemek és a hangeffektek?
Pedig a dolog most is működik, a gonosz kislány újra lecsap, és megint randa fekete hajszálak tekergőznek a lefolyóban! Mert bár a befejezés is azt sugallta, hogy az alacsony rezsijű, de mégiscsak elátkozott tokiói házat mégsem sikerült hatástalanítani, így az első rész hősnőjétől egy rövid, ám intenzív kórházi nyitójelenet után annak húga, a szöszi Aubrey Aubrey (Amber Tamblyn) veszi át a véres, nyálas stafétabotot. Oknyomozásában egy japán fotóriporter, Eason (Edison Chen) segíti, ő ugyanis évek óta vizsgálódik az átokkal vert kégli ügyében - aztán mégis van olyan hülye, hogy bemenjen -, de hogy sűrűsödjön a cselekmény, egy chicagói család és néhány kíváncsi és formás diáklány is megkapja a magáét. Utóbbiak felelnek a sikoltozás-faktorért, és ők tartják a szexi alsóneműfrontot is, arról nem is beszélve, hogy ki látott már olyan egészséges horrorfilmet, ahol nem áldoznak be néhány hajadont? 
 
Takashi Shimizu rendező a két eredeti japán Átok-mese után a második amerikai verziót is inkább a valóban hátborzongató kísértetekre építi, mint egy igazán kerek történetre, vagy mondjuk briliáns színészi teljesítményekre. A Sarah Michelle Gellar helyét átvevő Amber Tamblyn játékában ugyan van valami, amit leginkább semmilyenek lehetne nevezni, de bájos az arca, és tágra nyílt szemében pompásan tükröződik a rettegés! 
Vízer 2
2007.01.04
|
The Grudge 2
amerikai horror, 95 perc, 2006
A remake folytatásában az első részben üldözött Karen húgát fenyegeti az átok. Para átokkal-vonóval.
Rendező:

Takashi Shimizu

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2007. január 18.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.