Bűnös viszonyok

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Anthony Minghella (Az angol beteg, A tehetséges Mr. Ripley) utolsó alkotása számos hatalmas sikert arató szuperprodukció után visszatérést jelent a rendező angol gyökereihez – ám ettől még a film maga ragyogóan néz ki és csupa nagy sztár tűnik fel benne.
Kezdjük mindjárt Jude Law-val, aki most is makulátlan úriembert alakít, egy  Will nevű jól menő építészt, aki irányítja London lepukkadt városrésze, a King's Cross negyed (mellesleg éppen valóban zajló) rehabilitációját. Miután irodáját rendszeresen kirabolják, a rendőrség tehetetlenségét megunva az építész maga kezd nyomozni az ügyben, és az éjszakáit az autójában tölti, hogy kifigyelje a tettest – hiszen otthon úgyis csak depressziós svéd felesége várja és kissé lökött kislánya, egy előző elrontott házasságból. Hősünknek sikerül hazáig követnie az akrobatikus képességekkel megáldott fiatal tolvajt – ahelyett, hogy rendőröket hívni –, akiről kiderül, hogy boszniai menekült.
 
Mirót az egyedülálló anyja, Amira (Juliette Binoche) neveli. Will barátságot köt a nővel, ám amikor a kapcsolatuk komolyabb fordulatot vesz, kénytelen kilépni jól megszokott, kényelmes életéből, és szembesülni saját félelmeivel és előítéleteivel. 
 
Természetesen megjelenik a „gazdag ember nem lehet boldog”, illetve „a fejlett Nyugaton mindenki csak a pénz után rohan, míg Keleten még igazán tudnak élni” sztereotípiák, de társadalmi tabló helyett itt az érzelmek a fontosak. A rendező a visszafogott indulatok és az elfojtott szexualitás ábrázolásának igazi specialistája, így itt is van mit bemutatni, hiszen Angliában járunk. Ha a Bűnös viszonyok nem is mindenben eredeti, azért nagyon-nagyon jól néz ki, és kisebb szerepekben is olyan remek színészek láthatók, mint Robin Wright-Penn, az eddig csak komikus szerepeiről ismert Martin Freeman és Vera Farmiga. Minghella a tetőkön bámulatos ügyességgel közlekedő tolvajok ötletét a francia Yamakasi című filmből emelte, el, de annyi baj legyen.  
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.04.18
|
Breaking and Entering
amerikai-angol filmdráma, 120 perc, 2006
Az akrobatikus szerb rablógyerek esete a boldogtalan építésszel, avagy Londonban játszódó szociális-etnikai drámamutatvány Az angol beteg rendezőjétől.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. január 25.

Műsoron a TV-ben

Cinemax
 2019.11.01., péntek, 18:00
 2019.11.02., szombat, 13:05

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(6 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:15
Mekk Elek az ezermester
magyar bábfilmsorozat, A szamárkenyérfa
05:15
Gumball csodálatos világa
2011, V. évad, 901. rész: A doboz
05:15
Babi kávézója
I. évad, 121. rész: Cricket Delivers!
05:20
Pom-Pom meséi II. sorozat
magyar animációs filmsorozat, A Torzonborz Kalapevő
05:22
Pingu
III. évad, 12. rész
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.